Google najavio novi glazbeni servis

Google najavio novi glazbeni servis
Google Play

Googleova I/O konferencija do sada je bila veoma zanimljiva, intrigantna i poučna, ali prije svega naravno, plodno tlo za prestavljanje novih proizvoda. Već na prvom danu konferencije Google je objavio dolazak novog glazbenog streaming servisa koji bi trebao pomesti konkurentske Spotify i Pandora servise.

Ova novost iz Googleove tvornice, punog imena Google Play Music All Access, pokretati će se preko, naravno, Google Play trgovine, a opisan je kao "jedinstveni Google pristup pretplatnoj glazbenoj usluzi“. Ta nova usluga će korisnicima omogućiti korištenje playlista iz Google Play knjižnice, te će dati korisnicima mogućnost brzog mijenjanja sa pjesme na pjesmu koju ne žele slušati.

Kako je istaknuo Googleov Chris Yerga „All Access vam pruža glazbene preporuke, uključujući playliste Googleovih glazbenih urednika, to je doista radio bez pravila“. Sve što vidite na zaslonu, možete odmah pustiti, a ako postoji nešto što vam se ne sviđa, samo pređite prstom preko ekrana. Pošto Google Play Music integrira milijune pjesama sigurno će svatko pronaći nešto za sebe.

Usluga je dostupna za osobna računala, pametne telefone i naravno tablete. Cijena servisa biti će već od 9,99 dolara mjesečno u Sjedinjenim Državama, iako je Google omogućio 30 najbržih korisnika besplatnu trial verziju. Korisnici koji preuzmu tu besplatnu probnu verziju do 30. lipnja, plaćati će samo 7,99 dolara mjesečno za uslugu, koja je već postala dostupna u Google storeu.

U San Franciscu su, na svojoj šestoj godišnjoj konferenciji osim Google Play Music All Accessa najavili i nove značajke za karte (maps) i poboljšanja za svoju Google Plus društvenu mrežu.