Google nadogradio svoju Google Maps aplikaciju za iOS

Google nadogradio svoju Google Maps aplikaciju za iOS

Google je u utorak nadogradio svoju Google Maps aplikaciju za iOS. Novom nadogradnjom Google Maps aplikacija dobila je nove rute, prometna svojstva, brži pristup navigaciji, podršku za arapski i hebrejski jezik, te sustav pomoći namijenjen onim korisnicima koji se po prvi puta koriste aplikacijom.

Nova 2.3.4 verzija navigacije pomaže korisnicima da lakše odluče između prometnih i relacijskih opcija. Aplikacija sada ima i prikaz umanjene karte unutar izbornika ruta, što korisnicima omogućava lakši odabir rute prema prometnim i ostalim uvjetima koji vladaju na prometnicama. Novi "Tips and Tricks" sustav, korisnike koji se tek počinju koristiti aplikacijom , savjetuje o tome kako koristiti aplikaciju i njezine razne mogućnosti .

Google je u lipnju kupio Izraelsku startup tvrtku Waze, zbog čega dodavanje podrške za arapski i hebrejski jezik ima smisla. A u kolovozu je Google dodao u svoje Android i iOS aplikacije izvješća o prometu u realnom vremenu, koja postavljaju korisnici Waze navigacije.

Google je svoju aplikaciju za iOS sustav izdao u prosincu prošle godine, tri mjeseca nakon što je Apple zamijenio Google Maps aplikaciju svojom vlastitom aplikacijom koja se isporučivala ugrađena u Apple uređaje.