Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

Foto: Antonio Jularić

Odmah nakon što je počeo ograničavati koje Android aplikacije mogu dobiti dopuštenja za uvid u SMS poruke i listu poziva korisnika koji ih postavlja na svoje uređaje, stigla je nova regulativa kojom će se novi developeri nešto duže pregledavati prije nego uspiju postaviti svoj softver na Play Store e-trgovinu aplikacijama.

"Odsad ćemo duže vremena provjeravati aplikacije postavljene od strane developera koji nisu još zabilježili aktivnost na Play Store. Pritom mislimo na dane, a ne na tjedne", priopćio je developerima Google.

Duža provjera znači povećanu sigurnost za korisnika, kao i veću mogućnost pronalaska onih developera koji imaju ne baš najpoštenije namjere na Play Store. Ukratko, Google je odlučio dodatno povećati sigurnost za korisnike Android aplikacija i to se sa strane korisnika može pozdraviti, dok poštenim i novim developerima ipak čini probleme.

Nažalost, developeri ipak krivce moraju tražiti među kolegama koji nemaju "čiste" namjere. Jer, broj loših aplikacija povećava se iz dana u dan, što Google jednostavno mora nekako spriječiti. Učinio je mnoge konkretne korake po tom pitanju i uveo razne vrste zaštita, ali svejedno se one nepoćudne aplikacije nekako pojavljuju na Play Storeru i bez obzira što u konačnici budu otkrivene, stignu načiniti štetu koju su naumile.

Čim se tako nešto otkrije, developer i aplikacija su uklonjeni, ali vrlo brzo se pojave ponovno s drugim identifikacijskim oznakama. Odsad će se provjeravati duže, što bi neke od zlonamjernih developera ipak moglo podosta obeshrabriti. Ili se Google tome nada. Kao što se nada da će dužom provjerom uspjeti u samom startu razotkriti one "trule jabuke u košari".

Inače, sama provjera ne traje predugo. Kod 50 posto aplikacija riječ je o svega 24 sata, dok je kod više od 90 posto dovoljno 48 sati. U konačnici, to nije predugo vrijeme za čekati ako ste legitimni. Dapače, bolje ćete kotirati ako Google prepozna vaše dobre namjere od samog početka...

Još iz kategorije

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

Analiza tržišta poslovnih putovanja u Hrvatskoj

21.07.2019. komentiraj

Turistička agencija specijalizirana za poslovna putovanja PutujBolje i Ana Keglović Horvat iz AKH Consultinga, tijekom travnja su proveli istraživanje na uzorku od 250 poslovnih putnika iz 130 hrvatskih tvrtki koji zbog prirode posla putuju. Htjeli su doznati ide li popularizacija putovanja poslovnim osobama u prilog, koje su njihove navike i potrebe, te koji najčešći problemi i frustracije s kojima se susreću.

Inovacije su ključ uspjeha

Inovacije su ključ uspjeha

20.07.2019. komentiraj

Jedan od najvećih europskih pokretača inovacija na području održive energije, InnoEnergy, 3. i 4. listopada u Parizu održava „The Business Booster“ (TBB) kojim se želi potaknuti novi način promišljanja i uvesti humaniji pristup u proces tranzicije čiste energije te u fokus staviti prosperitet i kvalitetu života ljudi. Na prestižnom događaju u francuskoj prijestolnici sudjelovat će i hrvatska agro - tehnološka tvrtka iz sektora čiste tehnologije Hortilab, specijalizirana za inovativan in vitro uzgoj vrhunskog akvarijskog bilja.

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

Huawei i Trip Advisor nagrađuju najbolje fotografije

19.07.2019. komentiraj

Huawei je najavio svoj InFocus natječaj za ovu godinu. On je podijeljen u šest kategorija od kojih je pet vezano uz fotografiju, dok je jedna posvećena video formatu. InFocus je namijenjen svim Huawei korisnicima koji mogu poslati svoje radove u jednoj od kategorija putem internetske stranice natječaja.