Google inovativniji od Applea

Google inovativniji od Applea
Wikipedia / Matthew Yohe

Pišući biografiju pokojnog Steve Jobsa, Walter Isaacson imao je više pristupa informacijama nego bilo tko drugi. Informacije do kojih je došao su poprilično zanimljive, a njegov nedavni intervju otkriva kako Walter smatra da je Google inovativniji nego Apple. Čak misli da je u ovom trenutku Google u boljoj poziciji i ima više šansi za uspjeh nego Apple.

"Google želi povezati uređaje i naše živote - postoje uređaji koje jednostavno želite imati. Google to sjajno radi i trenutno je u prednosti nad drugima u toj utakmici.“, izjavio je Isaacson u intervjuu za CNBC prošli četvrtak. Rekao je  je kako najveće inovacije dolaze od strane Googlea, dok je Apple prije bio inovativan, a sada to više nije.

Smatra kako Appleov izvršni direktor Tim Cook nije toliko karizmatičan kao Steve Jobs i da previše odugovlači stvari. Da je Steve Jobs živ, on bi već izbacio nekoliko inovativnih proizvoda na tržište. Smatra kako će glavna skupština društva na sljedećoj sjednici odlučiti da postave nekog novog na čelu Applea. Bitno je napomenuti kako u odboru sjede ljudi koji su Jobsovi prijatelji i njegovi obožavatelji, a Tim Cook nije baš njihov ljubimac kao Steve Jobs.