Google ide na sud zbog Google Hangouts

Google ide na sud zbog Google Hangouts
Fotolia

Nikada mira za Google. Ili lansiraju neke nove stvari ili se povlače po sudovima. Izgleda kako će se Google uskoro naći na sudu radi tužbe koju je protiv njih pokrenula kompanija Hanginout iz Kalifornije. Razlog za tužbu je kršenje zaštićenog imena robne marke u Googleovoj novoj usluzi za video razgovor - Google Hangouts.

Sve bi bilo OK da ekipa iz Hanginouta nije poznata po istoimenoj aplikaciji za iOS uređaje. Ta aplikacija ima mogućnost da svojim korisnicima omogući interakciju putem snimljenih video materijala. Pomoću video materijala korisnici mogu pratiti svoje najbliže frendove i poznate osobe,a na postavljeno pitanje mogu u vrlo kratkom roku dobiti odgovor u obliku video materijala. Problem je stvoren oko naziva usluge ''Google Hangouts''.

Naime, naziv je skoro pa isti kao i naziv kompanije iz Kalifornije. Zanimljivo je kako Google i kompanija Hanginout nemaju pravo na  zaštićeno ime nego su samo pokrenuli zahtjev za registraciju kod mjerodavnih institucija. Hanginout iz Kalifornije pokrenuo je zahtjev u srpnju 2012. godine, a Google je to napravio  u travnju ove godine. Za sada je Google bez komentara u vezi ovog slučaja.