Google i politički priznao Palestinu

Google i politički priznao Palestinu
Fotolia

U bespućima internetske zbiljnosti, pomalo kaotičnosti i svakako jedne doze anarhičnosti, ma koliko to oni koji ga reguliraju ne bi željeli priznati, najnoviji događaj koji nam je pred neki dan priredio Google pokazuje koliko je Internet i politički moćan.

Nakon što su ga u arapskom proljeću iskoristili za pokretanje revolucije, Google i formalno priznao Palestinu kao državu kada je svoje izdanje preimenovao iz from "Palestinian Territories" u "Palestine". Iako se to dogodilo još 1. svibnja, na međunarodni praznik rada na neki način i simbolično, za mnoge Palestina još uvijek simbolizira i nešto drugo osim države. Neki bit o usporedili s problemom Srbije i Kosova.

Politička odluka Googla nastavak je onog internetskog politički-antipolitičkog stava da svatko ima pravo na svoju riječ i na svoje izražavanje, a kako je UN još prošlog studenog donio odluku da je Palestina nestalna članica u statusu promatrača i Googlova odluka kao mejsto gdje svi internauti svakodnevno dolaze dobiva posebno na značenju.