Google i Foxconn zajedno rade na razvoju robotike

Google i Foxconn zajedno rade na razvoju robotike
Fotolia

Googleov stručnjak za robotiku, Andy Rubin i predsjednik Foxconna Terry Gou, zajedno rade još od prošle godine na projektima robotike. Foxconn je poznat kao Hon Hai Precision, dobavljač dijelova za Appleov iPhone. Tajvanska tvrtka pruža podršku Rubinu u vezi smjera razvoja robotike, dok Google pomaže Foxconnu da ubrza svoj razvoj proizvodne robotike.

Inače, Rubin se sastao s Gou u Taipeiu gdje su razgovarali o novim robotskim tehnologijama. Gou je bio uzbuđen novom automatizacijom tehnologije koju mu je demonstrirao Rubin, dok analitičari smatraju kako je partnerstvo između Googlea i Foxconna dobar potez za obje tvrtke.

Analitičar CIMB Securitiesa, Wanli Wang, izjavio je kako će korištenje robota vrlo brzo zamijeniti ljude u pogonima te da će to biti sljedeća velika stvar u tehnološkoj industriji. Rubin je istaknuo kako će se Google usredotočiti na korištenje tehnologije koja će pomoći ljudima oko monotonih i neugodnih poslova. Kao prvi primjer naveo je brisač koji automatski djeluje kad počne padati kiša.