Google i Foxconn zajedno rade na razvoju robotike

Google i Foxconn zajedno rade na razvoju robotike

Foto: Fotolia

Googleov stručnjak za robotiku, Andy Rubin i predsjednik Foxconna Terry Gou, zajedno rade još od prošle godine na projektima robotike. Foxconn je poznat kao Hon Hai Precision, dobavljač dijelova za Appleov iPhone. Tajvanska tvrtka pruža podršku Rubinu u vezi smjera razvoja robotike, dok Google pomaže Foxconnu da ubrza svoj razvoj proizvodne robotike.

Inače, Rubin se sastao s Gou u Taipeiu gdje su razgovarali o novim robotskim tehnologijama. Gou je bio uzbuđen novom automatizacijom tehnologije koju mu je demonstrirao Rubin, dok analitičari smatraju kako je partnerstvo između Googlea i Foxconna dobar potez za obje tvrtke.

Analitičar CIMB Securitiesa, Wanli Wang, izjavio je kako će korištenje robota vrlo brzo zamijeniti ljude u pogonima te da će to biti sljedeća velika stvar u tehnološkoj industriji. Rubin je istaknuo kako će se Google usredotočiti na korištenje tehnologije koja će pomoći ljudima oko monotonih i neugodnih poslova. Kao prvi primjer naveo je brisač koji automatski djeluje kad počne padati kiša.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.