Google Glass donijeti će Googleu 3 milijarde dolara godišnje

Google Glass donijeti će Googleu 3 milijarde dolara godišnje
Google

Teško je za povjerovati da bi Google Glass mogao biti vrijedan toliko novca u tako kratkom razdoblju, no prema riječima analitičara Roberta Pecka iz  SunTrust Robinson Humphrey, to će se upravo i dogoditi. On procjenjuje da će Google do 2017. godine imati u bazi 64.500 korisnika koji će platiti 349 dolara za Google Glass i tako donijeti Googleu prihod od 3,27 milijarde dolara.

To je izuzetno velika svota novaca i ako bi predviđanja bila istinita, Google bi financijski sjajno prošao. Zanimljiva priča je i oko Google Glass patenta koji se bazira pay-per-view oglašavanju. Kada korisnik nosi Google naočale i pogleda neki oglas Google Glass automatski detektira odgovor po pokretu očiju. Bio taj odgovor pozitivan ili negativan Google može na osnovu toga naplaćivati svoje usluge partnerima koji se oglašavaju kod njih. Mora se priznati da je to vrlo domišljato i inventivno te ne sumnjamo da će sjajno funkcionirati u praksi.

Poznati bloger Robert Scoble je prilično uzbuđen zbog Google Glassa i predviđa mu blistavu budućnost. „Mislim da će taj proizvod biti fantastičan, to je proizvod koji nas vodi na novo mjesto i to upravo sada. „, napisao je Scoble.