Google gasi svoju e-mail aplikaciju Inbox

Google gasi svoju e-mail aplikaciju Inbox

Foto: Google

Google se odlučio ukinuti Inbox s ožujkom iduće godine, što je bio logičan potez s obzirom na novi pristup te kompanije e-mail porukama i usluzi kao takvoj. Želja je ponajveće tehnološke kompanije na svijetu više se fokusirati na e-mail nego što je dosad bio slučaj, što znači da Inbox nema prostora za opstanak.

Onima koji su voljeli Inbox to će smetati jer on je bio drugačiji no Gmail, nešto svježiji i plodniji za novitete i eksperimente. Ali, u svojoj biti, teško će se vidjeti promjene. To znači da tranzicija na Gmail neće biti teška niti u bilo kojem smislu problematična. Tako naglašavaju iz Googlea, ali to znaju i svi oni koji su koristili obje usluge, ili i dalje koriste.

Primjerice, iako je Inbox prvi "vidio" Smart Reply, Smart Compose i Follow-ups, sve njih može se vidjeti u Gmailu. Također, sami dizajn Gmaila podsjeća na Inbox nakon posljednjih promjena, pa ni po tom pitanju neće biti problema za korisnike. Ali, šteta je da se od Inboxa odustaje nakon samo četiri godine, a toliko ga se veličalo po dolasku. Ovako je to izgledalo...

"Osim izgleda, on nema nikakve veze s Gmailom. Ne, Inbox će biti nadopuna e-mail servisu i bit će mnogo napredniji. Ono što je bitno napomenuti jest da Inbox bolje radi s porukama koje vam stižu u "pretinac" jer ih grupira, sortira i označava po važnosti ili kako god korisnik već odluči postaviti pojedine poruke. Zanimljiva je i lakoća kojom se može odrađivati zadatke, samo povučete određeni task prema desno i on je označen. Kroz Inbox možete i brzo birati broj nekog od prijatelja i obaviti poziv. Moguće je i stvoriti svoje uobičajene poruke, tako da ukoliko koristite svakodnevno identičan sadržaj, to možete i bez pisanja, samo šaljete. Također, moguće je označiti neke od predmeta i automatski slati povratne poruke na određenu adresu", izgledalo je u tekstu koji smo objavili ovdje na ICT Business u listopadu 2014. godine.

Još iz kategorije

Broj odbijenih aplikacija u Play Storeu porastao za 55 posto, suspenzija je više za čak 66 posto

Broj odbijenih aplikacija u Play Storeu porastao za 55 posto, suspenzija je više za čak 66 posto

17.02.2019. komentiraj

Google je na svom Play Storeu postrožio kriterije postavljanja aplikacija u prošloj godini, što se itekako osjetilo jer u odnosu na 2017. je 55 posto više odbijenica developerima. U porastu su i suspenzije aplikacija, na godišnjoj razini za više od 66 posto, što potvrđuje da Google nema milosti prema onima koji se ne pridržavaju sad već podosta rigoroznih pravila.

Modernizacija proizvodnje u Impol-TLM-u

Modernizacija proizvodnje u Impol-TLM-u

17.02.2019. komentiraj

Softverska tvrtka 8Sigma isporučila je Impol-TLM-u, regionalnom lideru u proizvodnji aluminija, napredno softversko rješenje MES (Manufacturing Execution System) što će uvelike doprinijeti modernizaciji i razvoju proizvodnih procesa u ovoj tvrtki koja, osim u Hrvatskoj, posluje u Sloveniji i Srbiji.

I u 2018. godini povećana vrijednost robne razmjene EU

I u 2018. godini povećana vrijednost robne razmjene EU

17.02.2019. komentiraj

Prema danas objavljenim privremenim podacima Eurostata, ukupna vrijednost robne razmjene EU s ostatkom svijeta povećana je u prošloj godini za 5,3%, osjetno manje nego u prethodnoj godini kada je povećana za 8,0%. Pritom je vrijednost robnog izvoza povećana za 4,0%, a uvoza za 6,5%, što je dovelo do negativnog salda te razmjene u visini od 22,6 milijardi eura.