Google gasi svoju e-mail aplikaciju Inbox

Google gasi svoju e-mail aplikaciju Inbox

Foto: Google

Google se odlučio ukinuti Inbox s ožujkom iduće godine, što je bio logičan potez s obzirom na novi pristup te kompanije e-mail porukama i usluzi kao takvoj. Želja je ponajveće tehnološke kompanije na svijetu više se fokusirati na e-mail nego što je dosad bio slučaj, što znači da Inbox nema prostora za opstanak.

Onima koji su voljeli Inbox to će smetati jer on je bio drugačiji no Gmail, nešto svježiji i plodniji za novitete i eksperimente. Ali, u svojoj biti, teško će se vidjeti promjene. To znači da tranzicija na Gmail neće biti teška niti u bilo kojem smislu problematična. Tako naglašavaju iz Googlea, ali to znaju i svi oni koji su koristili obje usluge, ili i dalje koriste.

Primjerice, iako je Inbox prvi "vidio" Smart Reply, Smart Compose i Follow-ups, sve njih može se vidjeti u Gmailu. Također, sami dizajn Gmaila podsjeća na Inbox nakon posljednjih promjena, pa ni po tom pitanju neće biti problema za korisnike. Ali, šteta je da se od Inboxa odustaje nakon samo četiri godine, a toliko ga se veličalo po dolasku. Ovako je to izgledalo...

"Osim izgleda, on nema nikakve veze s Gmailom. Ne, Inbox će biti nadopuna e-mail servisu i bit će mnogo napredniji. Ono što je bitno napomenuti jest da Inbox bolje radi s porukama koje vam stižu u "pretinac" jer ih grupira, sortira i označava po važnosti ili kako god korisnik već odluči postaviti pojedine poruke. Zanimljiva je i lakoća kojom se može odrađivati zadatke, samo povučete određeni task prema desno i on je označen. Kroz Inbox možete i brzo birati broj nekog od prijatelja i obaviti poziv. Moguće je i stvoriti svoje uobičajene poruke, tako da ukoliko koristite svakodnevno identičan sadržaj, to možete i bez pisanja, samo šaljete. Također, moguće je označiti neke od predmeta i automatski slati povratne poruke na određenu adresu", izgledalo je u tekstu koji smo objavili ovdje na ICT Business u listopadu 2014. godine.

Još iz kategorije

Hrvatska će dobiti moderne akreditirane studije geoinformatike i geodezije

Hrvatska će dobiti moderne akreditirane studije geoinformatike i geodezije

17.06.2019. komentiraj

Konferencija projekta „Labirint - Razvoj i izrada standarda zanimanja, kvalifikacija i studijskih programa u geodeziji i geoinformatici“, održana je u petak na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na konferenciji je bilo riječi o usklađivanju postojećih studijskih programa geodezije i geoinformatike u Hrvatskoj s modernim znanstvenim spoznajama i tehnološkim promjenama do kojih je došlo u proteklih deset godina.

NEM 2019: Svijetla budućnost za lokalnu produkciju

NEM 2019: Svijetla budućnost za lokalnu produkciju

17.06.2019. komentiraj

Završeno je još jedno izdanje NEM-a. Ovo je bio najuspješniji NEM dosad, a organizatori ističu kako je okupio više od tisuću gostiju iz CEE regije te ugostio i zvijezde produkcijskih kuća CBS Studios International i Sony Pictures Television – Alana Cumminga, Jessicu Albu i Gabrielle Union.

Otvorene prijave za novo izdanje Innovation Academy

Otvorene prijave za novo izdanje Innovation Academy

16.06.2019. komentiraj

Otvorene su prijave za 3. izdanje inovativne ljetne škole za učenike srednjih škola – Innovation Academy. Ovogodišnje izdanje ljetne škole nosi niz novosti poput besplatnog sudjelovanja za učenike te dva nova programa.