Google gasi svoju e-mail aplikaciju Inbox

Google gasi svoju e-mail aplikaciju Inbox
Google

Google se odlučio ukinuti Inbox s ožujkom iduće godine, što je bio logičan potez s obzirom na novi pristup te kompanije e-mail porukama i usluzi kao takvoj. Želja je ponajveće tehnološke kompanije na svijetu više se fokusirati na e-mail nego što je dosad bio slučaj, što znači da Inbox nema prostora za opstanak.

Onima koji su voljeli Inbox to će smetati jer on je bio drugačiji no Gmail, nešto svježiji i plodniji za novitete i eksperimente. Ali, u svojoj biti, teško će se vidjeti promjene. To znači da tranzicija na Gmail neće biti teška niti u bilo kojem smislu problematična. Tako naglašavaju iz Googlea, ali to znaju i svi oni koji su koristili obje usluge, ili i dalje koriste.

Primjerice, iako je Inbox prvi "vidio" Smart Reply, Smart Compose i Follow-ups, sve njih može se vidjeti u Gmailu. Također, sami dizajn Gmaila podsjeća na Inbox nakon posljednjih promjena, pa ni po tom pitanju neće biti problema za korisnike. Ali, šteta je da se od Inboxa odustaje nakon samo četiri godine, a toliko ga se veličalo po dolasku. Ovako je to izgledalo...

"Osim izgleda, on nema nikakve veze s Gmailom. Ne, Inbox će biti nadopuna e-mail servisu i bit će mnogo napredniji. Ono što je bitno napomenuti jest da Inbox bolje radi s porukama koje vam stižu u "pretinac" jer ih grupira, sortira i označava po važnosti ili kako god korisnik već odluči postaviti pojedine poruke. Zanimljiva je i lakoća kojom se može odrađivati zadatke, samo povučete određeni task prema desno i on je označen. Kroz Inbox možete i brzo birati broj nekog od prijatelja i obaviti poziv. Moguće je i stvoriti svoje uobičajene poruke, tako da ukoliko koristite svakodnevno identičan sadržaj, to možete i bez pisanja, samo šaljete. Također, moguće je označiti neke od predmeta i automatski slati povratne poruke na određenu adresu, izgledalo je u tekstu koji smo objavili ovdje na ICT Business u listopadu 2014. godine.