Goodyearu uz veliko tehnološko dostignuće uspjelo napraviti gumu za sva vremena

Goodyearu uz veliko tehnološko dostignuće uspjelo napraviti gumu za sva vremena
Goodyear

Goodyear je kao prvi na svijetu napravio cjelogodišnju gumu za prvu opremu koja istodobno nosi simbol pahuljice (3PMSF) i ima klasu A za otpor kotrljanja na oznaci EU. To svjedoči o vrhunskom prianjanju gume i najboljoj iskoristivosti goriva, zbog čega je guma veliko tehnološko dostignuće. Guma će javnosti biti predstavljena još u ovoj godini, kad se bude počela serijski ugrađivati na vozila vodećih proizvođača automobila.

Zagreb, 10. ožujka 2020. - Goodyearu je uz najnoviju cjelogodišnju gumu za prvu opremu uspio nov tehnološki proboj. Riječ je naime o prvoj gumi te vrste koja se istodobno ponosi simbolom pahuljice u planini s tri vrha (3PMSF) i kategorijom A za otpor kotrljanja na oznaci EU, što zajedno znači veliko dostignuće.

Simbol pahuljice u planini s tri vrha (3PMSF) dokaz je vrhunskoga prianjanja cjelogodišnje gume koja je uspješno udovoljila strogim zahtjevima što ih postavlja spomenuta oznaka u vezi s izdržljivošću na snijegu. Osvojena kategorija A za otpor kotrljanja na oznaci EU znači da zahvaljujući malom otporu kotrljanja, guma osigurava najbolju iskoristivost goriva. Oznaka EU za gume kupcima otkriva osnovne informacije o izdržljivosti gume koje su ocijenjene u tri kategorije - iskoristivost goriva, prianjanje na mokroj podlozi i vanjska buka.

Pri razvoju gume Goodyearovi stručnjaci i inženjeri iskoristili su najnovija razvojna dostignuća i spoznaje na području dezena gaznog sloja cjelogodišnjih guma za zamjensku ugradnju i nove mješavine gumene smjese. U projektu su sudjelovale Goodyearove tehnološke skupine iz Luksemburga i Njemačke koje su se povezale s proizvođačima automobila. Potonji će još ove godine početi serijsku ugradnju, a gumama će biti opremljena vozila Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback i DS7 Crossback. Do kraja godine gume će kao prva oprema biti ugrađene i na vozila nekih drugih proizvođača automobila.