DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE

Godišnje izvješće o održivosti United Grupe pokazuje značajne iskorake u pogledu ekološke i društvene odgovornosti

Godišnje izvješće o održivosti United Grupe pokazuje značajne iskorake u pogledu ekološke i društvene odgovornosti
Depositphotos / Ilustracija

United Grupa objavila je izvješće o održivosti za 2022. godinu koje pokazuje predanost United Grupe zaštiti okoliša, društvenoj odgovornosti i održivoj poslovnoj praksi. Ključna postignuća u 2022. godini uključuju, kako sami tvrde, predanost neto nultim emisijama u našem lancu vrijednosti do 2040. godine.

Poboljšanje energetske učinkovitosti od 17 posto 2022. i smanjenje emisija opsega 1 i 2 za 19 posto od 2020. godine. 109.532 MWh obnovljive električne energije proizvedene iz vlastitih izvora, što čini više od četvrtine naše ukupne potrošnje električne energije. Reciklirano više od 736 tona baterija, kabela i električne opreme. I 52 posto rukovodećih pozicija grupe drže žene.

United Grupa prepoznaje važnost transparentnosti i odgovornosti u rješavanju globalnih pitanja klimatskih promjena, društvene jednakosti i odgovornog korporativnog poslovanja. United Media, vodeća medijska kompanija u regiji, emitira 55 kanala u 8 zemalja i ima više od 40 milijuna gledatelja te se zalaže za neovisno, kvalitetno novinarstvo. United Grupa promiče i brani slobodu medija, uključujući slobodu tiska, igrajući vitalnu ulogu u borbi protiv “lažnih vijesti”.

Godišnje izvješće o održivosti pruža zainteresiranim stranama, uključujući kupce, investitore i partnere, neprocjenjiv uvid u inicijative, postignuća i stalne napore tvrtke da ostvari pozitivan učinak.

Tijekom 2022. godine United Grupa je ostvarila značajan napredak u sljedećim područjima i to inicijative za zaštitu okoliša, društvena odgovornost, etička poslovna praksa, inovacije za održivu budućnost.

United Grupa je poduzela korake kako bi smanjila svoj utjecaj na okoliš. To uključuje mjere energetske učinkovitosti, programe smanjenja otpada te promicanje i razvoj obnovljivih izvora energije.

United Grupa razvila je sveobuhvatne politike za poticanje raznolikosti, jednakosti i uključenosti vlastitih zaposlenika te za podršku inicijativama za razvoj zajednice. Nadalje, United Grupa igra ključnu ulogu u regiji kako bi digitalnu tehnologiju učinila dostupnom svima.

United Grupa održava najviše etičke standarde u svim aspektima svog poslovanja, od zaštite podataka, preko upravljanja opskrbnim lancem do odnosa s kupcima.

United Grupa je na čelu digitalne transformacije u jugoistočnoj Europi, razvijajući inovativna rješenja i tehnologije u kritičnim područjima kao što je upravljanje podacima kako bi doprinijeli održivijem i međusobno povezanom svijetu.

„Naša primarna misija ostaje pružanje ključne digitalne infrastrukture i usluga koje omogućuju brz i pouzdan pristup informacijama i znanju, što podupire mnoge ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Naše godišnje izvješće o održivosti utjelovljuje našu stalnu predanost uvođenju pozitivnih promjena na globalnoj razini. Kao telekomunikacijska i medijska tvrtka, prepoznajemo svoju jedinstvenu ulogu u oblikovanju održivije i povezanije budućnosti“, zaključuje Miriam Di Traglia, izvršna direktorica odjela za usklađenost, rizik i održivost United Grupe.