Globalne isporuke DRAM-a veće 9,7 posto

Globalne isporuke DRAM-a veće 9,7 posto

Foto: Fotolia

Računala bez memorije su gotovo pa nemoguća, iako će se još rijetki stari informatičari sjetiti davnih osamdesetih ZX Spectruma, Coomodorea, Ataria, pa i prvih Mac-ova koji su imali RAM-a koliko danas nemaju niti najslabiji telefoni, ne pametni telefoni, a strast i želja za još i još memorije nastavit će se i i ove godine.

Prema procjenama Digitimesa Researcha ove godine DRAM tržište će dosegnuti 1,795 milijardi GB, odnosno rast od 9,7 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Pritom će isporuke za prijenosna računala i desktope rasti i to tako da će 9,4 posto biti DRAM-a za desktope što će značiti isporuku 687,4 milijuna GB, odnosno 10,7 posto za prijenosnike i to 861 milijun GB, dok će samo DRAM modula koje je moguće kupiti na tržištu biti 7,6 posto više odnosno ukupno 246,1 milijun GB.

Još iz kategorije

Nova prilika za ulazak u ZICER

Nova prilika za ulazak u ZICER

08.07.2020. komentiraj

Zagrebački inovacijski centar - ZICER u program Inkubacije prima ograničeni broj perspektivnih tehnoloških startupova. „Razvijaš li inovativan proizvod, a ne znaš gdje pronaći pozitivnu startup vibru, izvrsne edukacije, mentore, vrhunski opremljene labose i kreativan kutak iz kojeg ćeš raditi, nastavi čitati. Prije nego li se ljetne vrućine rasplamsaju, ti potakni svoj poduzetnički žar“, poručuju iz Zicera.

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.