GlobalLogic dobio EcoVadis Silver Sustainability Rating

GlobalLogic dobio EcoVadis Silver Sustainability Rating

Foto: Pixabay / Ilustracija

GlobalLogic, član Hitachi grupe , objavio je da je dobio  srebrni certifikat EcoVadis temeljem poduzetih globalnih aktivnosti u području održivosti. To postignuće potvrđuje predanost GlobalLogica inicijativama za zaštitu okoliša, društva i upravljanja (ESG) i pružanju podrške svojim klijentima u postizanju njihovih ciljeva održivosti. U usporedbi s drugim tehnološkim tvrtkama, GlobalLogic je rangiran među najboljih 27 posto.

GlobalLogic njeguje kulturu izgrađenu na načelima održivosti: okoliš, društveni kapital, korporativnu društvenu odgovornost (CSR) i raznolikost, jednakost te uključivost (DEI). Uloga digitalnog inženjeringa također se brzo razvija kako bi pomogla organizacijama da digitalna iskustva učine održivima, pravednima i uključivima. Softverska tehnologija će pokretati rješenja sljedeće generacije koja će dovesti do novih poslovnih prilika te stvoriti veću dobrobit za planet i čovječanstvo. U tu svrhu, Ecovadis je važan korak u kodificiranju GlobalLogicove pozicije i prakse u održivosti.

„Kao pouzdani partner mnogim vodećim svjetskim tvrtkama, dio smo njihovog ekosustava. Stoga njihovi ambiciozni ciljevi održivosti za proizvode i usluge postaju i naši,” rekao je Joshua Abramson, voditelj odjela za održivost GlobalLogica. „Ocjena EcoVadis Silver važna je prekretnica u našem dosljednom nastojanju da poslujemo na održiv način koji koristi našim klijentima i društvu. Nastavit ćemo provoditi prakse koje jačaju ove ciljeve.”

Od kada je Hitachi Ltd. akvizirao GlobalLogic, tvrtka se pridružila jednoj od najzrelijih inicijativa održivosti među svjetskim korporacijama. Hitachi smatra UN ciljeve održivog razvoja ključnima za ostvarenje održivog društva i poboljšanje kvalitete života ljudi.

EcoVadis je jedan od najpouzdanijih svjetskih ocjenjivača poslovne održivosti, što ga čini optimalnom neovisnom grupom za rangiranje utjecaja GlobalLogica na tom području. Njegov upitnik daje precizan pregled inicijativa održivosti kroz četiri kategorije: Okoliš, rad i ljudska prava, etika i održiva nabava – za što je prethodno potrebno dostaviti detaljnu dokumentaciju i dokaze.

Još iz kategorije

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

30.06.2022.

Na nedavno održanom webinaru Counterpoint Researcha po nazivom „Trendovi u fotografiranju pametnim telefonima: novi smjerovi u snimanju čarobnih trenutaka“, Herve Macudzinski, direktor znanosti o slikama u DXOMARK-u, podijelio je svoja razmišljanja o tome kako korisnici mogu dobiti vrhunsku fotografiju, čak i s pametnim telefonima.

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

30.06.2022.

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), u periodu od 5. do 8. srpnja 2022 održat će se sedma Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech 2022. Sudionici i posjetitelji imat će priliku razmijeniti znanstvena postignuća iz aktualnih tema iz područja IoT-a, RFID -a, pametnih gradova, održive energije, dekarbonizacije zgrada i primjene tehničkih rješenja u zdravstvu (e-Health).

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

30.06.2022.

U Buzinu je jučer postavljen prvi punjač za električna vozila u stupu javne rasvjete. Radi se o testnom punjaču koji će, u sklopu najavljenog pilot projekta koji bi se trebao provesti sljedeće godine u tri do pet gradova, biti ugrađen u 200-tinjak stupova u jednom od planiranih gradova.