Vrijeme promjena

Generalni direktor Arma kaže da su čipovi ključ AI

Generalni direktor Arma kaže da su čipovi ključ AI
Depositphotos / Ilustracija

Izvršni direktor Arma Rene Haas istaknuo je središnju ulogu tvrtke u rastućem ekosustavu umjetne inteligencije tijekom uvodne riječi na sajmu Computex. Na događaju je dizajner čipova predstavio tehnologiju koja tvrdi da pruža usluge sljedeće generacije temeljene na tehnologiji.

Govoreći na događaju u Tajvanu, izvršni direktor predstavio je Armovu tehnologiju kao pomoć trenutnim aplikacijama koje se oslanjaju na umjetnu inteligenciju i dao optimističan pogled na njezin potencijal za napredovanje, s obzirom na popis partnera, tehnologiju i zajednicu programera. Haas je istaknuo kako očekuje da će umjetna inteligencija biti posvuda u sljedećoj generaciji tehnoloških proizvoda, a ove će biti sve teže i teže izgraditi s obzirom na to da je sve sada računalo, od tostera do automobila.

Njegov govor uslijedio je u trenutku kada je tvrtka objavila svoju mobilnu platformu Arm Total Compute Solutions 2023, koja uključuje GPU temeljen na novoobjavljenoj arhitekturi pete generacije i nadograđeni klaster CPU-a. Nova generacija CPU-a, tvrdi Arm, potvrđuje svoje vodstvo u AI sljedeće generacije, uz pružanje poboljšanja za isporuku pristupačnijeg softvera za milijune Arm programera. Promicanje položaja tvrtke u razvikanom ekosustavu umjetne inteligencije dolazi dok se posao dizajna čipova nastavlja pripremati za svoj dugo očekivani IPO.