Generacija R objeručke je prihvatila Canonovu novu generaciju fotoaparata

Generacija R objeručke je prihvatila Canonovu novu generaciju fotoaparata

Tek dvije i pol godine su prošle otkako je Canon Europe predstavio EOS R – svoj prvi bezzrcalni fotoaparat punog kadra kojim je najavio čitav istoimeni sustav aparata i objektiva, stvorenih da u svijet fotografije unesu dosad neviđene mogućnosti i podignu kreativnost entuzijasta i profesionalnih fotografa u neslućene visine. I ne samo fotografije – sustav EOS R briše granicu između fotografiranja i snimanja videozapisa, uklanjajući kompromise i kod jednog i kod drugog.

Generacija R – nova vrsta pripovjedača

Nije stoga čudno da su aparati i objektivi iz sustava EOS R već sada dio fotografskih i snimateljskih torbi nekih od najpoznatijih profesionalaca u Hrvatskoj.

Iva i Goran Kušec supružnici su i snimatelji vjenčanja koji koriste fotoaparate EOS R. „Oni nam osiguravaju da naše fotografije budu oštre i u visokoj razlučivosti, kako bismo mogli uloviti sve emocije,“ kažu, dodajući kako im fotografiranje vjenčanja izuzetno olakšava i automatsko prepoznavanje lica.

Tomislav Može, fotograf krajolika i portreta, oduševljen je sustavom EOS R, do te mjere da se nije mogao odlučiti između modela R5 i R6 te je kupio oba. EOS R5 neizostavan mu je u zahtjevnim komercijalnim projektima, gdje je zbog načina upotrebe fotografija potrebna visoka razlučivost, a EOS R6 dopunjuje ga na savršen način jer Tomislav fotografira i mnoge sportove. „Oduševljava me stabilizacija slike koja mi omogućuje veću kreativnost i slobodu prilikom fotografiranja iz ruke, bez uporabe stativa,” kaže Tomislav o svojim novim fotoaparatima.

„Važno je imati pouzdan fotoaparat koji jednako pouzdano snima fotografije i videozapise,” navodi, pak, reportažni fotograf Antonio Bronić. Uređajem EOS R ima mogućnost pripremiti fotoreportažu i videoreportažu jednim aparatom, što je često ključno u trenutcima sportskih fotoreportaža ili u slučaju iznenadnih događaja u njegovoj okolici s kojih mora izvještavati što vjerodostojnije.

Još jedan fotograf s čak dva uređaja iz sustava EOS R u svojoj torbi je i Stephan Bednaić, sportski fotograf koji koristi EOS R i EOS R6. „S 20 fotografija u sekundi mogu uloviti svaki trenutak u dinamičnim i brzim situacijama,” kaže komentirajući performanse fotoaparata EOS R6.

Doris Valković, pak, svoju strast prema kuhanju koju bilježi na kulinarskom blogu i društvenim mrežama dopunjuje fotografijama snimljenima EOS-om RP. „Trenutačno najviše upotrebljavam RF 24-105mm STM, osnovni kit-objektiv, koji za mene lovi slasne kadrove,” kaže Doris.

Sami promijenite pravila igre

Svi ovi profesionalci i entuzijasti odabrali su sustav EOS R zbog neke od mogućnosti koja im je ključna u njihovom poslu ili hobiju – no sustav EOS R nudi i mnogo više od navedenog.

Primjerice, EOS R6  ima senzor punog kadra od 20,1 megapiksela optimiziran za fotografiranje u slabijim uvjetima osvjetljenja, koji može snimati pri ISO vrijednosti do 102.400 te omogućuje autofokusiranje pri slaboj rasvjeti do -6.5 EV, što predstavlja revoluciju za snimanje u tami.

Uređaj EOS R ima Dual Pixel CMOS AF koji omogućuje najbrže autofokusiranje na svijetu s do 5.940 AF položaja na EOS R5 da biste mogli postići veće kreativne mogućnosti s više detalja i oštrine nego ikada prije.

Pomoću sustava EOS R5 možete snimati iznimno bogate videozapise od 8K punog kadra i postići 120 kadrova u sekundi u režimu od 4K punog kadra te iskoristiti nevjerojatne razine stabilizacije slike.

Postanite dio Generacije R već danas i podignite svoju stvarnost na novu razinu. Sve o Generaciji R možete saznati na web-mjestu canon.hr/generationr/.

Još iz kategorije

Znanstvenici utvrdili da igranje videoigara ne poboljšava mentalne sposobnosti

Znanstvenici utvrdili da igranje videoigara ne poboljšava mentalne sposobnosti

24.06.2021.

Sveučilište Ontario iz Kanade došlo je do zanimljivih saznanja, a pokazuju da nema istine u tvrdnjama kako nekoliko minuta igranja videoigara koje iziskuju rješavanje problema, logičko razmišljanje i općenito naprezanje moždanih, može poboljšati mentalne sposobnosti, sposobnost zaključivanja, verbalne vještine i pamćenje.

NEM Dubrovnik 2021. predstavlja prve govornike

NEM Dubrovnik 2021. predstavlja prve govornike

24.06.2021.

Čekanje je završeno! Nakon godine ispunjene virtualnim sastancima, NEM Dubrovnik 2021. ponovno će na jednom mjestu okupiti vodeće osobe iz svjetske i europske TV industrije. Krajem ljeta, od 6. do 9. rujna 2021. glavna tema u Hotelu Dubrovnik Palace bit će budućnost medija,  najnovija dostignuća i brojne mogućnosti koje su se pojavile nakon godine koja je uvelike utjecala na TV industriju.

Hrvatska ubrzala rast na ljestvici inovacija u 2021. u EU

Hrvatska ubrzala rast na ljestvici inovacija u 2021. u EU

23.06.2021.

Europska komisija objavila Europsku ljestvicu uspjeha u inoviranju za 2021., koja pokazuje da se diljem EU-a povećava uspješnost u području inovacija.  Od 2014. uspješnost u području inovacija u prosjeku se povećala za 12,5 %. Zabilježena je kontinuirana konvergencija unutar EU-a, pri čemu rezultati u niže rangiranim zemljama rastu brže od onih u uspješnijima pa se smanjuju razlike u inovacijskim rezultatima među državama članicama.