Generacija R objeručke je prihvatila Canonovu novu generaciju fotoaparata

Generacija R objeručke je prihvatila Canonovu novu generaciju fotoaparata

Tek dvije i pol godine su prošle otkako je Canon Europe predstavio EOS R - svoj prvi bezzrcalni fotoaparat punog kadra kojim je najavio čitav istoimeni sustav aparata i objektiva, stvorenih da u svijet fotografije unesu dosad neviđene mogućnosti i podignu kreativnost entuzijasta i profesionalnih fotografa u neslućene visine. I ne samo fotografije - sustav EOS R briše granicu između fotografiranja i snimanja videozapisa, uklanjajući kompromise i kod jednog i kod drugog.

Generacija R - nova vrsta pripovjedača

Nije stoga čudno da su aparati i objektivi iz sustava EOS R već sada dio fotografskih i snimateljskih torbi nekih od najpoznatijih profesionalaca u Hrvatskoj.

Iva i Goran Kušec supružnici su i snimatelji vjenčanja koji koriste fotoaparate EOS R. „Oni nam osiguravaju da naše fotografije budu oštre i u visokoj razlučivosti, kako bismo mogli uloviti sve emocije,“ kažu, dodajući kako im fotografiranje vjenčanja izuzetno olakšava i automatsko prepoznavanje lica.

Tomislav Može, fotograf krajolika i portreta, oduševljen je sustavom EOS R, do te mjere da se nije mogao odlučiti između modela R5 i R6 te je kupio oba. EOS R5 neizostavan mu je u zahtjevnim komercijalnim projektima, gdje je zbog načina upotrebe fotografija potrebna visoka razlučivost, a EOS R6 dopunjuje ga na savršen način jer Tomislav fotografira i mnoge sportove. „Oduševljava me stabilizacija slike koja mi omogućuje veću kreativnost i slobodu prilikom fotografiranja iz ruke, bez uporabe stativa,“ kaže Tomislav o svojim novim fotoaparatima.

„Važno je imati pouzdan fotoaparat koji jednako pouzdano snima fotografije i videozapise,“ navodi, pak, reportažni fotograf Antonio Bronić. Uređajem EOS R ima mogućnost pripremiti fotoreportažu i videoreportažu jednim aparatom, što je često ključno u trenutcima sportskih fotoreportaža ili u slučaju iznenadnih događaja u njegovoj okolici s kojih mora izvještavati što vjerodostojnije.

Još jedan fotograf s čak dva uređaja iz sustava EOS R u svojoj torbi je i Stephan Bednaić, sportski fotograf koji koristi EOS R i EOS R6. „S 20 fotografija u sekundi mogu uloviti svaki trenutak u dinamičnim i brzim situacijama,“ kaže komentirajući performanse fotoaparata EOS R6.

Doris Valković, pak, svoju strast prema kuhanju koju bilježi na kulinarskom blogu i društvenim mrežama dopunjuje fotografijama snimljenima EOS-om RP. „Trenutačno najviše upotrebljavam RF 24-105mm STM, osnovni kit-objektiv, koji za mene lovi slasne kadrove,“ kaže Doris.

Sami promijenite pravila igre

Svi ovi profesionalci i entuzijasti odabrali su sustav EOS R zbog neke od mogućnosti koja im je ključna u njihovom poslu ili hobiju - no sustav EOS R nudi i mnogo više od navedenog.

Primjerice, EOS R6  ima senzor punog kadra od 20,1 megapiksela optimiziran za fotografiranje u slabijim uvjetima osvjetljenja, koji može snimati pri ISO vrijednosti do 102.400 te omogućuje autofokusiranje pri slaboj rasvjeti do -6.5 EV, što predstavlja revoluciju za snimanje u tami.

Uređaj EOS R ima Dual Pixel CMOS AF koji omogućuje najbrže autofokusiranje na svijetu s do 5.940 AF položaja na EOS R5 da biste mogli postići veće kreativne mogućnosti s više detalja i oštrine nego ikada prije.

Pomoću sustava EOS R5 možete snimati iznimno bogate videozapise od 8K punog kadra i postići 120 kadrova u sekundi u režimu od 4K punog kadra te iskoristiti nevjerojatne razine stabilizacije slike.

Postanite dio Generacije R već danas i podignite svoju stvarnost na novu razinu. Sve o Generaciji R možete saznati na web-mjestu canon.hr/generationr/.