Gdje i na što europljani najviše troše Bitcoine?

Gdje i na što europljani najviše troše Bitcoine?

Foto: DepositPhotos

Europa je iznimno razvijena u svakom smislu no nekako svejedno konstantno kaska za Sjedinjenim Američkim Državama, Kinom, pa i Japanom ili Južnom Korejom, kad se radi o implementaciji, integraciji i uporabi najnovijih tehnoloških postignuća.

Bitcoin, koji nije nov na sceni, trebao je neko vrijeme da bi prešao put do aktualnog statusa, kad ne samo da se koristi već se koristi u tolikoj mjeri kao sredstvo plaćanja da su se počele pratiti statistike na što Europljani najčešće troše svoje digitalne novčiće. Naravno, takve statistike mogu pomoći tržištu da se prilagodi potrebama korisnika.

Dakle, prema onome što pokazuje financijska platforma 2gether kroz svoje istraživanje, Europljani najviše bitcoina troše u restoranima i hotelima, a potom slijede trgovine mješovitom robom, hrana, piće i osnovne potrepštine za domove. No, najbolje je to sve prikazati u brojkama, koje su navedene nakon što se pratilo deset tisuća korisnika u 19 zemalja Europske unije

Spomenuti hoteli i restorani čine 32,71 posto ukupne potrošnje bitcoina u Europi. Zatim slijede supermarketi i trgovine mješovitom robom s 19,13 posto. Komunikacija su na trećem mjestu s 11,91 posto, malo iza je prijevoz s 11,85 posto. Rekreacija i kultura su na 8,3 posto, financije i ulaganja na 6,77 posto, zdravstvo na 4,16 posto. Namještaj i kućne potrepštine su na 2,83 posto te odjeća i obuća na 2,34 posto.

Ukupno, kad se preračuna u američke dolare, Europljani mjesečno potroše bitcoina u vrijednosti 125 dolara. Ono što je također podosta zanimljivo jest da je dobna skupina između 26 i 45, a tri četvrtine čine muškarci. Već to pokazuje podosta tko se češće odlučuje kupovati i baviti se bitcoinima.

Sve to iznimno je korisno za razumijevanje navika europskih potrošača koji su okrenuti prema najpopularnijoj kriptovaluti. No, ne koristi se samo nju, 39,28 posto Europljana koje se pratilo barata i ethereumom.

Još iz kategorije

Inflacija u siječnju dva posto

Inflacija u siječnju dva posto

23.02.2020. komentiraj

U siječnju je ostvaren godišnji rast potrošačkih cijena od 2,0 posto, viši nego u prethodnome mjesecu (1,4 posto) te ujedno i najviši od kolovoza 2018. godine. Pritom su od pet osnovnih grupa proizvoda (prerađeni prehrambeni proizvodi, neprerađeni prehrambeni proizvodi, energija, usluge te industrijski proizvodi bez hrane i energije) porasle cijene sviju osim cijena industrijskih proizvoda bez hrane i energije.

Grad Beč staje na kraj jednokratnom otpadu

Grad Beč staje na kraj jednokratnom otpadu

23.02.2020. komentiraj

U austrijskoj je prijestolnici od 2005. godine do danas iskorišteno 15,5 milijuna čaša za višekratnu upotrebu. Kad bi se sve te čaše posložile jedna u drugu, prekrile bi udaljenost od 77,5 kilometara. Njihovom je upotrebom dosad ušteđeno ukupno 134 tone otpada i 1.210 tona ugljičnog dioksida, što odgovara zapremini od 45 kamiona za odvoz otpada i 203 balona na vrući zrak. Pod geslom „I'll be back!“ svaka se čaša može upotrijebiti i do 150 puta!

Printing tehnologije utječu na ugljični otisak kompanija

Printing tehnologije utječu na ugljični otisak kompanija

23.02.2020. komentiraj

Novi podaci pokazuju kako poslovna tintna tehnologija može transformirati sektor maloprodaje, ublažavajući CSR pritiske, obuhvaćajući osnovice i omogućavajući preraspodjelu resursa. Novi podaci pokazuju kako jednostavan prijelaz s jedne vrste tehnologije pisača na modernu alternativu može otvoriti neprocjenjive resurse u maloprodajnom sektoru. Epson poslovna tintna tehnologija svake godine ima potencijal spasiti europske trgovce na malo 246 milijuna Kwh u potrošnji energije, smanjite troškove za €29 milijuna, smanjiti CO2 emisiju za 87 milijun kilograma i značajno manje otpada od pisača.