Gdje i na što europljani najviše troše Bitcoine?

Gdje i na što europljani najviše troše Bitcoine?
DepositPhotos

Europa je iznimno razvijena u svakom smislu no nekako svejedno konstantno kaska za Sjedinjenim Američkim Državama, Kinom, pa i Japanom ili Južnom Korejom, kad se radi o implementaciji, integraciji i uporabi najnovijih tehnoloških postignuća.

Bitcoin, koji nije nov na sceni, trebao je neko vrijeme da bi prešao put do aktualnog statusa, kad ne samo da se koristi već se koristi u tolikoj mjeri kao sredstvo plaćanja da su se počele pratiti statistike na što Europljani najčešće troše svoje digitalne novčiće. Naravno, takve statistike mogu pomoći tržištu da se prilagodi potrebama korisnika.

Dakle, prema onome što pokazuje financijska platforma 2gether kroz svoje istraživanje, Europljani najviše bitcoina troše u restoranima i hotelima, a potom slijede trgovine mješovitom robom, hrana, piće i osnovne potrepštine za domove. No, najbolje je to sve prikazati u brojkama, koje su navedene nakon što se pratilo deset tisuća korisnika u 19 zemalja Europske unije

Spomenuti hoteli i restorani čine 32,71 posto ukupne potrošnje bitcoina u Europi. Zatim slijede supermarketi i trgovine mješovitom robom s 19,13 posto. Komunikacija su na trećem mjestu s 11,91 posto, malo iza je prijevoz s 11,85 posto. Rekreacija i kultura su na 8,3 posto, financije i ulaganja na 6,77 posto, zdravstvo na 4,16 posto. Namještaj i kućne potrepštine su na 2,83 posto te odjeća i obuća na 2,34 posto.

Ukupno, kad se preračuna u američke dolare, Europljani mjesečno potroše bitcoina u vrijednosti 125 dolara. Ono što je također podosta zanimljivo jest da je dobna skupina između 26 i 45, a tri četvrtine čine muškarci. Već to pokazuje podosta tko se češće odlučuje kupovati i baviti se bitcoinima.

Sve to iznimno je korisno za razumijevanje navika europskih potrošača koji su okrenuti prema najpopularnijoj kriptovaluti. No, ne koristi se samo nju, 39,28 posto Europljana koje se pratilo barata i ethereumom.