GDi pomaže nakon potresa u Zagrebu

GDi pomaže nakon potresa u Zagrebu
Dražen Tomić / Tomich Productions

Vrlo snažan potres pogodio je u nedjelju ujutro grad Zagreb i to prema Richterovoj skali 5,5 stupnjeva. Potres se dogodio u 06 sata i 24 minute u nedjelju ujutro i seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom kod Markuševca kod Zagreba. Magnituda potresa iznosila je već spomenutih 5.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VII stupnja MCS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. U širem epicentralnom području potres je izazvao  znatne štete  koje sada treba sanirati.

Treba podsjetiti kako je se ubrzo nakon prvog potresa dogodio još jedan snažan potres i to u 07 sati 01 minutu dogodio se i naknadni potres magnitude 5.0., a prema MCS skali VI. I treći snažan potres bio je 40 minuta nakon drugog i to prema Richteru 3,4, a prema MCS skali IV-V.

Kako bi se pomoglo u brzoj obnovi i popisivanju zgrada kako bi se obavio pregled nakon potresa GDi je za Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio aplikaciju „Prijava za pregled građevina nakon potresa“. Molimo građane da na poveznici https://arcg.is/1vafny0 popune aplikaciju. Na ovaj način će se omogućiti pomoć gradskim službama procjenu štete.