Gaming na 5G mreže na Infogameru

Gaming na 5G mreže na Infogameru
Vedran Sabljak / Tomich Productions

U tijeku je ovogodišnji gaming sajam Reboot InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu, a A1 Hrvatska je danas najavila kako će se finala u mobilnim igrama Hearthstone i Clash Royale održati na testnoj 5G mreži među prvima u svijetu.

A1 Hrvatska 5G Arenom na InfoGameru pokazuje spremnost za novo tehnološko doba koje donosi revoluciju u gaming. Nove generacije mobilnih mreža donose značajno poboljšanu latenciju i brzinu broadbanda te time otvaraju nove mogućnosti online igranja, a zahvaljujući gaming streaming servisima vrhunska zabava bit će nam dostupna na svim uređajima i u pokretu.“, izjavio je Tomislav Makar, glavni direktor tehnike A1 Hrvatska.

Tu testnu 5G mrežu moći će isprobati i posjetitelji sajma na Huawei mobilnom uređaju te u virtualnoj stvarnosti na Vive VR uređaju u 5G Gaming Areni. Također će moći isprobati kako je biti virtualni golman na 4G i na 5G mreži i usporediti razliku, dok će petak i vikend biti rezervirani za finale A1 Adria Lige.

“Finale A1 Adria Lige savršen je kraj četvrte sezone natjecanja koje iz sezone u sezonu bilježi impresivne brojke. Više od tisuću igrača iz regije natjecalo se za ulazak u završnicu i nagradni fond od 23 tisuće eura. Više od 700 odigranih mečeva gledalo je preko sto tisuća gledatelja na svim kanalima A1 Adria Lige“, izjavila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska.

Ovogodišnji Reboot InfoGamer trajat će do 17. studenoga, a posjetiteljima će nuditi priliku da zaigraju najnovije videoigre na tržištu te isprobaju raznovrsne igre od regionalnih proizvođača videoigara. One koje najviše zanima uloviti neku nagradu moći će uživati ispred glavne Coca-Cola pozornice na kojoj će gotovo svakih pola sata održavati giveaway, dok oni koji žele upoznati svojeg najdražeg regionalnog YouTubera moći će to učini kod A1 Community pozornice.

“Već osam godina rastemo te bismo ove mogli dostići i sto tisuća posjetitelja. Zadovoljan sam suradnjom sa sponzorima i partnerima, a posebno mi je drago da s A1 demonstriramo revoluciju koju donosi 5G u svijetu gaminga.“, izjavio je Damir Đurović, organizator Reboot InfoGamera.