Sponzorirano

Gaming brend White Shark dodjeljuje stipendiju za sve četiri godine studija razvoja računalnih igara na Algebri

Gaming brend White Shark dodjeljuje stipendiju za sve četiri godine studija razvoja računalnih igara na Algebri
Depositphotos / Ilustracija

Domaći gaming brend White Shark dodjeljuje punu stipendiju za sve četiri godine prijediplomskog studija razvoja računalnih igara na Algebri. Kriteriji za osvajanje stipendije su ispunjena zamolba za dodjelu stipendije, ocjene iz srednje škole koje moraju u ukupnom prosjeku biti najmanje 4.2 te predaja samostalnog projekta iz područja razvoja računalnih igara.

Algebra je nedavno predstavila svoj novi prijediplomski studij razvoja računalnih igara koji je osmišljen s ciljem pružanja suvremenih i tržišno konkurentnih znanja i vještina potrebnih za razvoj računalnih igara iz područja programiranja, stvaranja iskustva igranja, dizajna, produkcije, marketinga i poslovnog planiranja.

„Cilj nam je novim studijskim programom omogućiti studentima uvid u što više različitih i neophodnih segmenata kreiranja videoigara. Iako je baza studija u developerskim, programerskim kolegijima, trećina programa odnosi se na kolegije dizajna igara, produkcije, umjetničkih, odnosno, kreativnih aspekata te osnova marketinga, monetizacije i poslovanja. Uz navedeno, imamo i hibridne kolegije koji zahtijevaju znanja iz različitih smjerova kao što su dizajn razina ili vizualni efekti, što savršeno ocrtava multidisciplinarnost industrije videoigara. Želimo mlade osposobiti za tržište rada, ali i kreiranje vlastitih, samostalnih projekata te im pomoći da se odvaže na ulazak u svijet poduzetništva i vjerujemo da će im White Shark stipendija biti dobar vjetar u leđa te prvi korak u tom smjeru“, rekao je Igor Margan, voditelj Algebrinog prijediplomskog studija razvoja računalnih igara.

White Shark prepoznat je brend u svijetu gaminga, a suradnjom s mnogobrojnim influencerima i ambasadorima brenda postali su najpoznatiji brend u regiji. Njihovi proizvodi našli su se u sobama mnogih mladih i nešto starijih gamera rekreativaca, ali i mnogih strastvenih i vrlo ozbiljnih igrača diljem svijeta.

„Stipendijom želimo podržati gaming entuzijaste i sve mlade koji svoju karijernu budućnost vide u perspektivnoj industriji razvoja videoigara. Vjerujemo da mladima treba osigurati uvjete za edukaciju koja će ih osposobiti da, osim što ih igraju, igre i sami kreiraju te time razvijaju vještine potrebne za poslove budućnosti“, izjavio je Stjepan Šmit, vlasnik brenda White Shark.

Prijava za stipendiju treba sadržavati i kratki životopis, a dodatno će se vrednovati i neobavezni kriteriji: potvrda o ostvarenim rezultatima na relevantnim natjecanjima (računarstvo, informatika i matematika), pisma preporuke i industrijski certifikati. Stipendija će biti aktivna sve dok student redovito ispunjava svoje studentske obveze, odnosno, upisuje višu godinu za godinom.