GALERIJA Lenovo predstavio nove tablete, prijenosna računala, ali i pametan sat

GALERIJA Lenovo predstavio nove tablete, prijenosna računala, ali i pametan sat
Dražen Tomić / Tomich Productions

Najveći svjetski proizvođač osobnih računala Lenovo predstavio je u Las Vegasu na CES-u 2019. mnoštvo novih proizvoda od prijenosnih računala i nove generacije Yoge, preko tableta te na kraju i pametni sat koji u sebi skriva Google asistenta.

Pametni sat će se naći na određenim tržištima, vjerojatno još uvijek ne u Europi već u proljeće ove godine po cijeni od 80 dolara. I kako tvrde u Lenovu nema kameru, da ne bi bilo "nismo znali". Jer spavaća soba je ipak mjesto privatnosti.

Osim toga Lenovo je predstavio i dva tableta koje je moguće koristiti kao „smart screen“ jer se u njima nalazi integrirana Amazonova Alexa. Cijena će im biti oko 200 za jeftiniji model i 300 za skuplji, a moguće ih je nabaviti i s dockingom koji služio kao punjač za kojeg se u ovom trenutku ne zna cijena. Slično se odnosi i na novu generaciju legion gaming desktop računala, dok će prijenosnici s mogućnošću raznobojnih tipkovnica koštati iznad 1200 dolara.

Što se tiče prijenosnih računala za posao tu je nova Lenovo Yoga S940 po cijeni od 1500 dolara pa naviše ovisno o konfiguraciji. Ovo računalo ima Intelove Core i7 procesor osme generacije, zaslon od 13,9 inča u 4K ili Full HD inačici, do 1 TB SSD, maksimalno 16 GB RAM-a i ugrađeni grafičku i to Intelovu UHD 620.

I da isprobali smo je, zaista je malena i lagana, brza i pouzdana i na tržište dolazi u svibnju ove godine do kada će proraditi i cjelokupni AI sustav prije svega namijenjen upravljanju glasom.