Fragmentacija i dalje veliki problem za Android developere

Fragmentacija i dalje veliki problem za Android developere

Foto: Google

Visoka fragmentacija problem je s kojim se suočavaju developeri Android aplikacija od prvog dana. Uz to što Android uređaji dolaze u bezbrojnim dimenzijama ekrana te bezbrojnim kombinacijama procesorske snage, developeri se k tome još bore i s nesretnom fragmentacijom softvera.

Mnogi proizvođači hvale se svojim korisničkim sučeljima postavljenima preko Androida, među kojima je vjerojatno najistaknutiji Samsungov TouchWiz, koji su vrlo često glavni razlog sporije ili nikakve nadogradnje na novije verzije Androida. Kao rezultat toga, novije verzije Androida tradicionalno vrlo sporo nalaze put do korisnika.

KitKat, zadnja iteracija Googleovog Androida trebala je preokrenuti taj trend. KitKat je dizajniran kako bi bio više kompatibilan sa slabijim uređajima, a sa svrhom da stigne na što više uređaja u što kraćem roku. No, za sada, izgleda da taj pokušaj nije uspio.

Prema Mixpanelu, manje od 10 posto Android uređaja vrti KitKat, koji je lansiran još u listopadu 2013. Za usporedbu, Appleov iOS 7, koji je predstavljen krajem rujna 2013. se vrti na 85 posto iOS korisnika, a čak i iOS 7.1, koji je predstavljen ovog ožujka, ima daleko veću zastupljenost, čak 42,77 posto, spram Android KitKata.

Izvor: Statista.com

Još iz kategorije

Ovog proljeća još više megabajta, SMS-ova i minuta za sve Simpa korisnike Glanc opcija

Ovog proljeća još više megabajta, SMS-ova i minuta za sve Simpa korisnike Glanc opcija

25.04.2019. komentiraj

Od 24. travnja Simpa korisnici mogu uživati u još više megabajta, minuta i SMS-ova u Glanc opcijama. Naime, Veliki Glanc od danas sadrži čak 6000 megabajta, Srednji Glanc također 1000 megabajta više no što je to bilo do sad te dodatno više minuta za razgovore, dok korisnici Malog i Najmanjeg Glanca imaju na raspolaganju čak dvostruko više internet prometa uz dodatno povećanje broja jedinica minuta i SMS-ova.  Tako će svi Simpa korisnici, ali i oni koji će to tek postati, uz minimalno povećanje mjesečne naknade za navedene opcije moći bezbrižnije komunicirati s najbližima te dijeliti, uploadati i downloadati još više sadržaja.

PRO PR Vision Manager priznanje dodijeljeno Gordani Kovačević

PRO PR Vision Manager priznanje dodijeljeno Gordani Kovačević

24.04.2019. komentiraj

Ovogodišnja titula PRO PR Vision Manager, koja se već 7 godina dodjeljuje za transparentnost u komunikacijama, uručena je predsjednici Ericssona Nikole Tesle, gospođi Gordani Kovačević jer je ona, kao što stoji u obrazloženju članova komisije „u sklopu procesa rukovođenja, veoma važnu ulogu svih ovih godina posvećivala transparentnoj komunikaciji, koristeći različite tehnike i alate prema svim ciljnim javnostima na iskren, razumljiv i transparentan način, a svojim komunikacijskim porukama inspirirala je poslovnu zajednicu“.

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

23.04.2019. komentiraj

Odmah nakon što je počeo ograničavati koje Android aplikacije mogu dobiti dopuštenja za uvid u SMS poruke i listu poziva korisnika koji ih postavlja na svoje uređaje, stigla je nova regulativa kojom će se novi developeri nešto duže pregledavati prije nego uspiju postaviti svoj softver na Play Store e-trgovinu aplikacijama.