Foursquare dobiva novu funkciju push obavijesti

Foursquare dobiva novu funkciju push obavijesti

Foursquare, popularna check-in aplikacija, spremna je za uvođenje nove mogućnosti za koju izvršni direktor tvrtke Dennis Crowley smatra da će uvođenjem ove mogućnosti aplikacija postati aplikacija iz snova njegovog tima. Još jučer je Crowley govorio o push obavijestima, te će očito danas nova mogućnost aplikacije biti dostupna za manju skupinu korisnika Android operativnog sustava.

Nova funkcija radi u pozadini i kada korisnik posjeti neko mjesto, Foursquare aplikacija će poslati push obavijest korisniku s informacijama o mjestu na kojem se trenutno korisnik nalazi. Prema navodima Crowleya informacije će se prikupljati i uzimati od drugih korisnika i eventualno od trgovaca, no obavijesti koje će pristizati korisnicima neće se naplaćivati .

Crowley misli da je nova mogućnost aplikacije velika stvar, te da predstavlja verziju Foursquare aplikacije o čijoj izgradnji već duže vrijeme raspravljaju i razmišljaju. Također smatra da će ovo pomoči aplikaciji u generiranju novih korisnika i pridobivanju bivših korisnika natrag. No, neki smatraju da je ovo više korak koji će učiniti Foursquare primamljivijim za tvrtke kao što su Apple i Yahoo, koje bi mogle uključiti ovu vrstu interakcije korisnika u vlastite aplikacije.

Novu funkciju u početku će moči koristiti sao 2000 Android korisnika, te će do kraja 2013 godine funkcija biti dostupna za sve Android korisnike. iPhone korisnici će morati malo pričekati, te će za njih nova funkcija biti dostupna vjerojatno tek nakon službenog dolaska iOS 7 operativnog sustava.