Five organizira šest tjedana plaćene studentske prakse

Five organizira šest tjedana plaćene studentske prakse

Foto: DepositPhotos

Studentima se i ove godine pruža prilika za stjecanje iskustva rada sa stručnjacima iz raznih područja - developmenta, dizajna i growth marketinga uz koja će razvijati praktična znanja i vještine u opuštenoj radnoj atmosferi zagrebačkog ili splitskog ureda digitalne agencije FIVE. Ovogodišnji novitet je Java Boot Camp koji se održava po prvi put, i to u zagrebačkom uredu.

Boot Camp je namijenjen studentima tehničkog, ekonomskog ili matematičkog usmjerenja te studija dizajna, a “upad” na ljetnu praksu osigurava im temeljno znanje iz željenog područja, znatiželja i interes za nove tehnologije.

Od prvog dana prakse koja kreće 4. srpnja studenti će postati dio uigrane FIVE ekipe, sudjelujući u svakodnevnim timskim aktivnostima i procesima koji uključuju timske sastanke, rad jedan na jedan, code review, upoznavanje i korištenje najnovijih alata i tehnologija, ali i neobavezna druženja u uredu ili van njega. Osim toga, na raspolaganju će za cijelo vrijeme trajanja prakse imati dediciranog mentora koji će im pružiti najbolji uvid u funkcioniranje i rad na stvarnom projektu, rješavajući stvarne probleme za stvarne korisnike.

Boot Camp se održava uzastopno proteklih pet godina, a kroz njega je prošao ukupno 71 polaznik, od kojih je 42 ostalo u svojim timovima.

Ove godine, osim već dobro znane lokacije u Heinzelovoj 33 u Zagrebu, Boot Camp se održava i u splitskom uredu agencije FIVE.

Još iz kategorije

Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

27.06.2022.

Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) nedavno je u New Yorku organizirala hrvatsku konferenciju 'Croatian Tech Superstars Competing on a Global Market'.  Uspješne tehnološke tvrtke na konferenciji su predstavili su brojni hrvatski poduzetnici i vlasnici uspješnih startup kompanija, među njima i Hrvoje Ćosić, CEO tvrtke Aircash.

Interes za Algebru 40 posto veći nego lani, 160 studenata želi i britansku diplomu

Interes za Algebru 40 posto veći nego lani, 160 studenata želi i britansku diplomu

27.06.2022.

Algebra nastavlja podizati standarde u području visokog obrazovanja što je, prema podacima objavljenim na portalu Postani student, rezultiralo rastom prijava za studijske programe ukupno za čak 40 posto u odnosu na lani, odnosno za 27 posto kad je riječ o prva tri izbora. Prema aktualnom broju prijava, Algebra najveći rast interesa bilježi za studij dizajna, za koji se prijavilo čak dvostruko više maturanata nego lani. Interes za studij digitalnog marketinga porastao je za 40 posto, dok studij računarstva bilježi 35 posto više prijava.

Poticaji za električna vozila podijeljeni u samo 50 minuta

Poticaji za električna vozila podijeljeni u samo 50 minuta

27.06.2022.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jutros je u 8 sati otvorio natječaj za subvencioniranje kupovine energetski učinkovitih vozila. Tako se pri kupovini vozila s potpuno električnim pogonom ili pogonom na vodik moglo ostvariti do 70 tisuća kuna subvencije, a za L1-L7 vozila (električni skuteri, mopedi, motocikli i sl.) se moglo dobiti do 20 tisuća kuna.