Financijaš Peter Klein najavio odlazak iz Microsofta

Financijaš Peter Klein najavio odlazak iz Microsofta

Nakon lansiranja operativnog sustava Windows 8 na svjetsko tržište, ali i učestalih odlazaka čelnih ljudi iz Microsofta, ponajprije se ovdje radi o odlasku Stevena Sinofskog u studenome prošle godine s mjesta predsjednika, čini se da tu ipak ne staje priča o odlascima stručnjaka iz Microsofta. Microsoftov financijski direktor Peter Klein nakon 11 godina na toj poziciji najavio je da odlazi u lipnju ove godine.

Windows 8 po mnogima nije pronašao svoju vjernu publiku prvenstveno zbog svog prepoznatljivog, ali po mnogima vrlo nepraktičnog, korisničkog sučelja. Svjesni toga, Microsoft svoju trenutnu zaradu gradi zahvaljujući tablet računalima, X-boxu, odnosno video igrama, prodaji Office-a i pametnih telefona. Ipak, unatoč lošijoj prodaji Windows 8, tvrtka bilježi porast prodaje na 20,5 milijardi dolara, za razliku od prošle godine kada je prodaja dosegnula 17.4 milijardi dolara.

Analitičar Pacific Crest Securities Brendan Barnicle ističe kako je odlazak Kleina problematičan, jer je nedavno popriličan broj stručnjaka otišao iz Microsofta. Iz Microsofta najavljuju da možemo očekivati da će novi CFO, odnosno glavni financijski voditelj koji će zamijeniti Petera Kleina, biti imenovan iz njihovih redova kroz narednih nekoliko tjedana.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.