Financijaš Peter Klein najavio odlazak iz Microsofta

Financijaš Peter Klein najavio odlazak iz Microsofta

Nakon lansiranja operativnog sustava Windows 8 na svjetsko tržište, ali i učestalih odlazaka čelnih ljudi iz Microsofta, ponajprije se ovdje radi o odlasku Stevena Sinofskog u studenome prošle godine s mjesta predsjednika, čini se da tu ipak ne staje priča o odlascima stručnjaka iz Microsofta. Microsoftov financijski direktor Peter Klein nakon 11 godina na toj poziciji najavio je da odlazi u lipnju ove godine.

Windows 8 po mnogima nije pronašao svoju vjernu publiku prvenstveno zbog svog prepoznatljivog, ali po mnogima vrlo nepraktičnog, korisničkog sučelja. Svjesni toga, Microsoft svoju trenutnu zaradu gradi zahvaljujući tablet računalima, X-boxu, odnosno video igrama, prodaji Office-a i pametnih telefona. Ipak, unatoč lošijoj prodaji Windows 8, tvrtka bilježi porast prodaje na 20,5 milijardi dolara, za razliku od prošle godine kada je prodaja dosegnula 17.4 milijardi dolara.

Analitičar Pacific Crest Securities Brendan Barnicle ističe kako je odlazak Kleina problematičan, jer je nedavno popriličan broj stručnjaka otišao iz Microsofta. Iz Microsofta najavljuju da možemo očekivati da će novi CFO, odnosno glavni financijski voditelj koji će zamijeniti Petera Kleina, biti imenovan iz njihovih redova kroz narednih nekoliko tjedana.

Još iz kategorije

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

Comping postao Dell Technologies Platinum Partner

20.08.2019. komentiraj

Jedna od vodećih hrvatskih ICT tvrtki Comping, ostvarila je  značajan uspjeh ostvarivši platinum status davatelja rješenja u Dell Technologies Partnerskom programu za 2019. godinu. Ulaskom u Dell Technologies Partnerski program, Comping svojim korisnicima sada može ponuditi još širu paletu bitnih infrastrukturnih rješenja kako bi izgradili svoju digitalnu budućnost, transformirali IT i zaštitili svoju najvažniju imovinu – informacije. Temeljem uspješno postavljenog plana, odnosno certificiranja te uspješnih prodajnih rezultata, Comping je ispunio sve preduvjete, ali i poslovne zahtjeve za dobivanjem jednog od najviših statusa.

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

EU bi trebala zabraniti masovno praćenje građana umjetnom inteligencijom

20.08.2019. komentiraj

Grupa stručnjaka za politička pitanja Europske unije predložila je zabranu korištenja umjetne inteligencije u svrhu nadzora i “bodovanja pojedinaca” zato što smatraju kako to uključuje prikupljanje podataka građana, a tako nešto samo po sebi otvara pitanja etičnosti i morala.

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

Brendovi još uvijek nedovoljno iskorištavaju gaming u promotivne svrhe

20.08.2019. komentiraj

Zaljubljenici u video igre iznimno su odani i vjerni konzumenti jer strast prema igrama s godinama se samo povećava, a kako se povećava, tako je i interes za konzumaciju dalekosežniji, no brendovi to nikako ne prepoznaju pa ostaju “kratkih rukava”, a mogli bi uprihoditi podosta novca ukoliko bi im strategija bila adekvatna.