Financijaš Peter Klein najavio odlazak iz Microsofta

Financijaš Peter Klein najavio odlazak iz Microsofta

Nakon lansiranja operativnog sustava Windows 8 na svjetsko tržište, ali i učestalih odlazaka čelnih ljudi iz Microsofta, ponajprije se ovdje radi o odlasku Stevena Sinofskog u studenome prošle godine s mjesta predsjednika, čini se da tu ipak ne staje priča o odlascima stručnjaka iz Microsofta. Microsoftov financijski direktor Peter Klein nakon 11 godina na toj poziciji najavio je da odlazi u lipnju ove godine.

Windows 8 po mnogima nije pronašao svoju vjernu publiku prvenstveno zbog svog prepoznatljivog, ali po mnogima vrlo nepraktičnog, korisničkog sučelja. Svjesni toga, Microsoft svoju trenutnu zaradu gradi zahvaljujući tablet računalima, X-boxu, odnosno video igrama, prodaji Office-a i pametnih telefona. Ipak, unatoč lošijoj prodaji Windows 8, tvrtka bilježi porast prodaje na 20,5 milijardi dolara, za razliku od prošle godine kada je prodaja dosegnula 17.4 milijardi dolara.

Analitičar Pacific Crest Securities Brendan Barnicle ističe kako je odlazak Kleina problematičan, jer je nedavno popriličan broj stručnjaka otišao iz Microsofta. Iz Microsofta najavljuju da možemo očekivati da će novi CFO, odnosno glavni financijski voditelj koji će zamijeniti Petera Kleina, biti imenovan iz njihovih redova kroz narednih nekoliko tjedana.