Fil Rouge Capital “Poduzetnički izazov“ otvoren za prijave

Fil Rouge Capital “Poduzetnički izazov“ otvoren za prijave
DepositPhotos

Poduzetnički izazov je otvoreni poziv namijenjen poduzetnicima početnicima. U svojoj osnovi radi se o našoj liniji Startup School investicija gdje tvrtkama i timovima u inkubacijskoj fazi dajemo priliku da se razviju prema fazi akceleracije. Prilika se sastoji od novca, pristupa mentorskoj mreži i kontaktima koji im pomažu u razvoju.

Prijave su otvorene bez nekog krajnjeg roka. Mi smo tu kako bismo investirali u perspektivne timove, tako da smo tu zbog njih i za njih, a Poduzetnički izazov je alat koji nam pomaže u tome.

“Naša investicijska strategija i plan ostaju nepromijenjeni. Vidimo utjecaj krize na gospodarstvo, a nadamo se kako ćemo nama dostupnim alatima pomoći kompanijama u našem portfelju u daljnjem rastu i razvoju poslovanja. Svaka kriza stvara nove ideje i procese, otvara prilike. Poduzetnici ih trebaju prihvatiti, jer posebno sada vrijedi ona stara poslovica: Bolje vrabac u ruci nego golub na grani. I manje idealna, a realizirana prilika je bolja od savršene, a nerealizirane“, ističe Stevica Kuharski, voditelj scouting tima.

Podsjetimo, Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj.

Usred svjetske pandemije, Fil Rouge Capital nastavlja podržavati poduzetnike ali istovremeno voditi brigu o zdravlju i sigurnosti svojih zaposlenika, startupova i javnosti Republike Hrvatske.

Poduzetnički izazov je program osmišljen za mikro poduzetnike bazirane u Republici Hrvatskoj sa sjajnim i inovativnim idejama ili proizvodima, za sve one koji su strastveni u poslu, nude konkretna rješenja problema, a rade u visokokvalitetnom i motiviranom timu. Naglasak stavljamo na viziju implementacije proizvoda ili usluge i motivaciju za ubrzanim međunarodnim razvojem.

Odabranim startupima je osigurano:

  • Investicija u iznosu od 10.000 EUR za timove u najranijoj fazi prikupljanja investicija
  • Povlastice u vidu pristupa besplatnim uslugama ekskluzivnih partnera Fil Rouge Capitala poput Googlea, Microsofta, Amazona i drugih
  • Potpuni pristup Fil Rouge Capital mreži mentora kako bi dobili dodatni uvid u nove poglede na svoj projekt
  • Privilegirani pristup programu akceleracije i ulazak u potencijalni drugi krug investicije u kojem mogu osigurati do 50.000 EUR investicije