Facebook uveo automatsko popunjavanje podataka o plaćanju

Facebook uveo automatsko popunjavanje podataka o plaćanju

Facebook je odlučio stati na kraj upisivanju podataka o plaćanju pri kupnji putem mobilnog uređaja, te time pomoći programerima i posrednicima pri plaćanju da zarade više novca, i dokazati da njihova instalacija oglasa u aplikacije donosi zaradu e-tvrtkama. Nakon prošlomjesečnog testiranja, danas je predstavljena „Autofill With Facebook“ usluga u partnerstvu s PayPal, Tripe i Braintree kompanijama, za JackThreads i Mosaic e-trgovine.

Ova usluga prvo će se pojaviti u JackThreads i Mosaic aplikacijama za iOS uređaje, a do kraja tjedna će biti omogućena svima koji imaju podatke o plaćanju pohranjene na Facebooku.

Princip kupnje jednak je kao i kod svake druge online kupnje, korisnici pronalaze i odabiru proizvode koje žele kupiti, stavljaju ih u košaricu, te kada dođu do dijela gdje se moraju upisati podaci o plaćanju i adresi na koju se proizvod šalje, tek tada dolazi do izražaja nova Facebook usluga. U ovom dijelu pojavljuje se poruka „Check Out Faster With Facebook“ i može se odabrati automatsko popunjavanje svih potrebnih podataka, te je potrebno samo izvršiti i finalizirati kupnju.

Kupci pri kupnji zbog sigurnosnih razloga vide samo posljednje četiri znamenke kreditne kartice, a ostatak procesa transakcije i podjele zarade između programera i posrednika pri plaćanju korisnicima nije vidljiv.

Programeri aplikacija za prodaju putem mobilnih uređaja ovim će putem zarađivati zahvaljujući većem broju konverzija, a posrednicima će veći volumen plaćanja značiti i veću naknadu.