Facebook „ubio“ Internet - Facebookmageddon

Facebook „ubio“ Internet - Facebookmageddon

Iako na samo nekoliko trenutaka Facebook je bio pravi ubojica Interneta prošlog četvrtka zbog pogreške koja je onemogućila korisnicima pristup velikom broju najpoznatijih svjetskih webova koji koriste Facebookovu autentifikaciju za pristup svojim stranicama.

Umjesto traženog weba pojavljivala se samo poruka o grešci, koja je trajala svega 10 minuta nakon čega su je Facbookovi stručnjaci popravili i više se nije pojavljivala. Neki su je korisnici već počeli nazivati Facebookmageddon ili Faceboocalypse što je kod nekih izazvalo i podsmjeh, no još je jednom dokazalo koliko je Internet međusobno povezan i ovisan.

Podsjetimo, mnoge web stranice koriste Facebook login za pristup inače zaštićenim sadržajima kod kojih je potrebno logiranje i Facebook se zbog velikog broja korisnika i njegove raširenosti pokazao kao izuzetno dobro rješenje.

Korisnici jednostavno pritisnu gumb 'Poveži s Facebookom' i tako izbjegnu dodatno registriranje na stranici, no sada im to nije uspijevalo. Ako su se korisnici odspojili sa svog Facebook profila, greška više nije utjecala na njihovo surfanje internetom.

Pogreška, koja je trajala samo desetak minuta, pokazala je kako Facebook ima problem koji bi, potencijalno, mogao pogoditi milijune stranica koje imaju ugrađen Facebookov API. Iz Facebooka su obećali da će spriječiti buduće ispade koji su zamalo „ubili“ Internet.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

INFOGRAFIKA: Zemlje s najvećim brojem žena inovatorica

17.01.2020. komentiraj

Inovacije iza kojih stoje žene činile su u 2017. tek 13,07 posto svih koje su te godine prijavljene te odobrene od strane nadležnih institucija. No, nije u cijelom svijetu tako loša situacija po žene i to se može vidjeti po brojkama Britanskog ureda za intelektualno vlasništvo.

U Beču do kraja 2020. tisuću e-punionica

U Beču do kraja 2020. tisuću e-punionica

17.01.2020. komentiraj

Bečko energetsko poduzeće „Wien Energie“ kontinuirano razvija gradsku infrastrukturu za punjenje električnih automobila. Postavljanje e-punionica i prelazak na električnu mobilnost ključni su za ispunjenje ciljeva Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama. Naime, automobili koji se pune „zelenom“ električnom energijom za vrijeme svoga trajanja proizvedu i do 75 % manje stakleničkih plinova od automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Hrvatska nadmašila razvijenije zemlje u digitalnom učenju

Hrvatska nadmašila razvijenije zemlje u digitalnom učenju

17.01.2020. komentiraj

Centar za europske političke studije (CEPS) istražio je uspješnost europskih zemalja u digitalnom učenju i ustanovio da su Estonija, Nizozemska i Finska napredovale u digitalnom obrazovanju, dok su se Italija i Njemačka našle na začelju ljestvice.