Facebook „ubio“ Internet - Facebookmageddon

Facebook „ubio“ Internet - Facebookmageddon

Iako na samo nekoliko trenutaka Facebook je bio pravi ubojica Interneta prošlog četvrtka zbog pogreške koja je onemogućila korisnicima pristup velikom broju najpoznatijih svjetskih webova koji koriste Facebookovu autentifikaciju za pristup svojim stranicama.

Umjesto traženog weba pojavljivala se samo poruka o grešci, koja je trajala svega 10 minuta nakon čega su je Facbookovi stručnjaci popravili i više se nije pojavljivala. Neki su je korisnici već počeli nazivati Facebookmageddon ili Faceboocalypse što je kod nekih izazvalo i podsmjeh, no još je jednom dokazalo koliko je Internet međusobno povezan i ovisan.

Podsjetimo, mnoge web stranice koriste Facebook login za pristup inače zaštićenim sadržajima kod kojih je potrebno logiranje i Facebook se zbog velikog broja korisnika i njegove raširenosti pokazao kao izuzetno dobro rješenje.

Korisnici jednostavno pritisnu gumb 'Poveži s Facebookom' i tako izbjegnu dodatno registriranje na stranici, no sada im to nije uspijevalo. Ako su se korisnici odspojili sa svog Facebook profila, greška više nije utjecala na njihovo surfanje internetom.

Pogreška, koja je trajala samo desetak minuta, pokazala je kako Facebook ima problem koji bi, potencijalno, mogao pogoditi milijune stranica koje imaju ugrađen Facebookov API. Iz Facebooka su obećali da će spriječiti buduće ispade koji su zamalo „ubili“ Internet.

Još iz kategorije

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

24.08.2019. komentiraj

Najveći svjetski sajam igara Gamescom u Kölnu danas je zatvorio svoja vrata nakon peta dana intenzivnog dogovaranja novih poslova, ali i igranja najnovijih igara koje se tek očekuju na tržištu. Gamescom je okupio ponovno i poslovnu zajednicu na posebno dijelu koji je održan prva dva dana i gdje su developeri međusobno razgovarali o razvoju igara, enginima za igre, novim modelima animacija, dok su izdavači tražili potencijalne nove uspješnice.

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

24.08.2019. komentiraj

Hrvatska znanstvenica, teorijska fizičarka, prof. dr. sc. Željka Fuchs Stone, direktorica Centra za klimu i vodu na institutu New Mexico Tech, poznata i kao lovkinja na uragane, započela je sa svojim kolegama znanstvenicima novi projekt “OTREC”, kojim planiraju razotkriti misterij nastanka uragana.

GNOME  i KDE zajednički za Linux desktop

GNOME i KDE zajednički za Linux desktop

23.08.2019. komentiraj

Linux za desktop računala ima mnogo obožavatelja, ali nikad nije uspio pridobiti mase u smislu kao Windows ili Mac OS, što je posljedica fragmentacije izvedene od strane različitih proizvođača. O tome je pričao i osnivač Linuxa Linus Torvalds, no možda ta kritika više neće vrijediti sad kad su dva najveća rivala za Linux desktop odlučila raditi zajedno.