Facebook „ubio“ Internet - Facebookmageddon

Facebook „ubio“ Internet - Facebookmageddon

Iako na samo nekoliko trenutaka Facebook je bio pravi ubojica Interneta prošlog četvrtka zbog pogreške koja je onemogućila korisnicima pristup velikom broju najpoznatijih svjetskih webova koji koriste Facebookovu autentifikaciju za pristup svojim stranicama.

Umjesto traženog weba pojavljivala se samo poruka o grešci, koja je trajala svega 10 minuta nakon čega su je Facbookovi stručnjaci popravili i više se nije pojavljivala. Neki su je korisnici već počeli nazivati Facebookmageddon ili Faceboocalypse što je kod nekih izazvalo i podsmjeh, no još je jednom dokazalo koliko je Internet međusobno povezan i ovisan.

Podsjetimo, mnoge web stranice koriste Facebook login za pristup inače zaštićenim sadržajima kod kojih je potrebno logiranje i Facebook se zbog velikog broja korisnika i njegove raširenosti pokazao kao izuzetno dobro rješenje.

Korisnici jednostavno pritisnu gumb 'Poveži s Facebookom' i tako izbjegnu dodatno registriranje na stranici, no sada im to nije uspijevalo. Ako su se korisnici odspojili sa svog Facebook profila, greška više nije utjecala na njihovo surfanje internetom.

Pogreška, koja je trajala samo desetak minuta, pokazala je kako Facebook ima problem koji bi, potencijalno, mogao pogoditi milijune stranica koje imaju ugrađen Facebookov API. Iz Facebooka su obećali da će spriječiti buduće ispade koji su zamalo „ubili“ Internet.

Još iz kategorije

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

Google: Mobilne aplikacije novih developera će se duže provjeravati

23.04.2019. komentiraj

Odmah nakon što je počeo ograničavati koje Android aplikacije mogu dobiti dopuštenja za uvid u SMS poruke i listu poziva korisnika koji ih postavlja na svoje uređaje, stigla je nova regulativa kojom će se novi developeri nešto duže pregledavati prije nego uspiju postaviti svoj softver na Play Store e-trgovinu aplikacijama.

EU: Nema dokaza da Kaspersky špjunira

EU: Nema dokaza da Kaspersky špjunira

23.04.2019. komentiraj

Kaspersky se u lipnju prošle godine našao u problemima na području Europske unije jer je optužen za špijunažu, baš kao u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom 2017., no sve je ipak ispalo dobro jer Europska komisija nije pronašla dokaze za takve poteze.

Održana finalna natjecanja Hrvatske informatičke olimpijade i juniorske olimpijade

Održana finalna natjecanja Hrvatske informatičke olimpijade i juniorske olimpijade

21.04.2019. komentiraj

Tijekom prošlog vikenda održana su finalna natjecanja u sklopu ovogodišnje Hrvatske informatičke olimpijade te Juniorske hrvatske informatičke olimpijade u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara i uz organizacijsku te pokroviteljsku podršku Algebre. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali su se, nakon brojnih izlučnih natjecanja, u konkurenciji najboljih iz cijele države.