Facebook Home stigao do milijuna u mjesec dana

Facebook Home stigao do milijuna u mjesec dana
Facebook

Facebook ovih dana slavi svojih  prvih milijun preuzimanja najnovije aplikacije Facebook Home, te je u to ime izbacio i nove nadogradnje za tu mobilnu aplikaciju. Najnovija ažuriranje će pružiti samo ispravke bugova, ali tvrtka će izbaciti još nekoliko poboljšanja u narednim tjednima.

Oni uključuju Chat Heads funkciju (Facebook Home sučelje za chat i poruke), novo full-screen sučelje za aplikacije dostupne na touch screen uređajima, pod-mape u aplikaciji, i pop-up prozore koji će pomoći educirati korisnike i učiniti Home manje zbunjujućim za rad.

Prema The Next Web-u, Facebook bi trebao izbacivati Home ažuriranja svaka četiri tjedna, ali se iz same tvrtke nisu oglasili po toj temi. Najpopularnija društvena mreža je novi mobilni doživljaj za Android smartphoneove pokrenula početkom travnja, a samo u prvih 10 dana postigla je 500 000 preuzimanja.

Naravno, to ne znači da Facebook Home danas doista ima milijun korisnika, neki su možda samo preuzeli aplikaciju iz znatiželje pa je potom izbrisali, ali tu je Home APK (Android application package file) koji omogućava iskusnijim korisnicima da preuzmu aplikaciju na mobilnim telefonima koji je ne podržavaju te ga, prema Facebookovoj analizi, koristi više od 10 000 ljudi.

Ranija govorkanja o aplikaciji otkrila su da je postojala određena doza skeptičnosti oko Facebook Homea, ponajviše zbog sigurnosnih razloga. Samo ovaj tjedan, HTCu First - prvom smartphoneu predinstaliranim sa Facebook Home, AT&T (vodeća telekomunikacijska tvrtka u Americi) je smanjio cijenu sa 99 na 0,99 dolara.

HTC First je jedan od samo četiri uređaja koji službeno podržavaju Facebook Home, ali Facebookov šef Mark Zuckerberg je nedavno izjavio da će se ova aplikacija proširiti i na druge uređaje. U osnovi svaki telefon koji radi na kompatibilnoj verziji Androida će uspjeti pokrenuti Home, ali postoji nekoliko upozorenja u vezi instalacije na „nepodržane“ uređaje - ukoliko želite da radi ispravno, morati ćete deinstalirati i ponovno instalirati Facebook i Facebook Messenger prije nego preuzmete Facebook Home.