Evo kako Logitech strojevima testira izdržljivost tipkovnica

Evo kako Logitech strojevima testira izdržljivost tipkovnica

Današnje tipkovnice trebaju izdržati mnogo napora prilikom svakodnevnog korištenja. Upravo se za svoju najnoviju hardversku ponudu Logitech može pohvaliti kako su njihovi proizvodi izdržljiviji više nego ikada prilikom intenzivnog korištenja. Primjerice, Logitech poručuje kako su mnogi od njihovih proizvoda dizajnirani tako da i dalje vrlo dobro reagiraj, pa čak i nakon 20 milijuna klikova ili tipkanja.

No, kako bi ovakvu tvrdnju Logitech mogao testirati? Bilo bi gotovo suludo da ispitni uzorak ide na manje od 20 milijuna klikova... ili ipak? Srećom, oni koji obavljaju te testove nisu ljudi ili životinje.

Logitech je dopustio pristup strojevima koji obavljaju ova testiranja na tipkovnicama u svom QA Labu u Švicarskoj, ali je tvrtka otkrila kako provode još rigoroznija testiranja u svojim laboratorijima u Aziji. Strojevi rade na principu programa koji rade skladno sa mehaničkim hardverom kako bi bilo moguće bilježiti i dobiti povratnu informaciju o provedenome testiranju.

Ono što je zanimljivo jest činjenica kako ovo testiranje nije orijentirano samo na Logitechove proizvode, već tvrtka sličnu proceduru testiranja primjenjuje i na iPad tipkovnice koje dolaze kao dodatak iPadu.