EU pravila o digitalnom radiju u središtu pozornosti na sajmu automobila u Brusselsu

EU pravila o digitalnom radiju u središtu pozornosti na sajmu automobila u Brusselsu

Kreatori mjerodavne politike, nakladnici elektroničkih medija i proizvođači automobila okupili su se 18. siječnja 2019. godine na sajmu automobila u Brusselsu kako bi podigli svijest o novim pravilima Europske unije koja zahtijevaju da svi radijski prijamnici ugrađeni u nove osobne automobile imaju mogućnost prijma i reprodukcije radijskih usluga putem digitalnog zemaljskog radijskog odašiljanja.

Europski zakonik o elektroničkim komunikacijama (EECC) stupio je na snagu 20. prosinca 2018. godine, a države članice imaju dvije godine od toga datuma da prenesu zakonik u nacionalno zakonodavstvo. EECC navodi da će svaki radijski uređaj ugrađen u novo vozilo namijenjeno za prodaju ili najam u EU morati sadržavati prijamnik koji može primati i reproducirati radijske usluge koje se pružaju putem digitalnog zemaljskog radijskog odašiljanja. Odluka je potaknuta paneuropskim industrijskim trendom napuštanja prevladavajućeg FM standarda prema digitalnom radiju.

„U naredne dvije godine svi radijski prijamnici u novim automobilima moći će primati signal digitalnog zemaljskog radija. Ovaj zahtjev jednako se primjenjuje kako na zemlje s uspostavljenim DAB+ tržištima, kao što su Njemačka, Italija, Belgija i Nizozemska tako i na one u ranijoj fazi razvoja, kao što su Poljska, Švedska i Češka. Vozači diljem Europe imat će pristup prednostima digitalnog zemaljskog radija kao što su veći izbor sadržaja, čišći zvuk i poboljšane podatkovne usluge. U hitnim slučajevima kada postoji rizik preopterećenja mobilnih mreža vozači će i dalje moći pouzdano primati prometne i sigurnosne informacije“, ističe predsjednik WorldDAB-a Patrick Hannon.

DAB / DAB + je najšire prihvaćen oblik digitalnog zemaljskog radija u Europi, pokrivenost se brzo širi, a usluge rastu na većini europskih tržišta s posebnim naglaskom na proširenje i poboljšanje pokrivenosti na glavnim automobilskim rutama. Sličan razvoj digitalnog radija odvija se i na tržištima izvan Europske unije. Tako su primjerice nacionalne FM usluge u Norveškoj isključene 2017. godine, a Švicarska planira prijelaz na isključivo digitalno odašiljanje između 2020. i 2024. godine. Na tim tržištima 98 posto odnosno 85 posto novih automobila ima DAB + standard. U Velikoj Britaniji 91 posto novih automobila već ima DAB kao standard što znači da je ovo tržište već blizu postizanja EECC zahtjeva, a Italija je uspostavila zakonodavstvo kako bi se osiguralo da od 2020. godine svi novi automobili imaju digitalni radio prijamnik te će biti u skladu sa zahtjevima EECC-a i prije spomenutog roka. Francuska je također upravo pokrenula zakon koji zahtijeva da u roku od 18 mjeseci od danas svi novi radijski uređaji za automobile koji će biti pušteni u prodaju imaju mogućnost prijma DAB+ radija.

Osim što se usredotočuje na automobile, EECC državama članicama daje mogućnost da uvedu mjere koje zahtijevaju da kućni radijski prijemnici mogu primati digitalne signale. Italija je prva zemlja koja je uvela takvo pravilo uz francuski zakon koji je pokrenut u prosincu prošle godine i koji zahtijeva da svi novi kućni radijski prijemnici koji se stavljaju u prodaju nakon proteka dvanaest mjeseci od danas imaju DAB+. U Europi i svijetu do kraja 2018. godine prodano je preko 70 milijuna DAB prijemnika te i druga tržišta, uključujući Njemačku, Veliku Britaniju i Nizozemsku, trenutno razmatraju uvođenje sličnih zakona.

Što se tiče Republike Hrvatske, testno odašiljanje digitalnog radija na DAB+ platformi krenulo je 20. studenoga 2017. godine. Ministar Oleg Butković je tom prilikom označio početak odašiljanja digitalnog radija te kazao da osjeća neizmjerno zadovoljstvo što ima tu čast da je od tog trenutka za više od dva milijuna slušatelja u Republici Hrvatskoj omogućen prijem novog radijskog signala i to bez smetnji, s više programa i sadržaja. Član Uprave i direktor OIV-a, Mate Botica istaknuo je kako pokretanje digitalnog radija ne znači i gašenje dosadašnje FM tehnologije nego veću mogućnost odabira za slušatelje. Također se osvrnuo na to da će Odašiljači i veze, koji su ujedno i nositelj cijelog projekta, nastojati proširiti doseg nove platforme. Ta vizija se ostvarila krajem 2018. godine kada je pokrenuta druga faza testnog odašiljanja s povećanim područjem pokrivanja. Tako je trenutno DAB+ signalom pokriveno približno tri milijuna stanovnika Republike Hrvatske.

Testno odašiljanje ima za cilj popularizirati novu digitalnu radijsku platformu baziranu na DAB+ (Digital Audio Broadcasting) tehnologiji koja se već naveliko koristi u drugim državama i tako Hrvatsku pridružiti većini europskih zemalja u kojima je prisutan digitalni radio.

Kako je FM spektar u većim gradovima popunjen, nema dostupnih frekvencija za nove sadržaje. Novom digitalnom platformom otvara se prostor za nove nakladnike dok postojeći nakladnici dobivaju priliku za proizvodnju novih sadržaja i veću pokrivenost. Novi nakladnici tako mogu doprijeti do slušateljstva, a postojeći nakladnici povećati slušanost time što su dostupni na širem području pokrivanja nego na klasičnoj FM platformi. U ovoj testnoj fazi trenutno su prisutni postojeći nakladnici s postojećim programima, a jedan od nakladnika planira uvesti i novi, specijalizirani program koji će biti prisutan samo na DAB+ platformi.

Slušatelji kroz DAB+ dobivaju prijem radijskog signala bez smetnji, mogućnost većeg i jednostavnijeg izbora programa čistog zvuka i dodatne tekstualne i grafičke usluge koje prate audio sadržaj. Tako se trenutno uz pjesme na pojedinim programima prenose nazivi izvođača i naslovnice albuma, a u budućnosti se planiraju i dodatni sadržaji kao što su vijesti, prognoza vremena, ili reklame u tekstualnom ili grafičkom obliku.

Također, građanima Europske Unije koji u Hrvatsku dolaze automobilima koji već kao standardnu opremu imaju ugrađen digitalni radio neće više nestajati signala ulaskom u našu zemlju.