EU napada Google

EU napada Google
Fotolia

Europske agencije za zaštitu podataka najavile su kako će pokrenuti postupak protiv Googla zbog toga jer nije ispunio sve zahtjeve koji proizlaze iz nove zakonske regulative koja u EU govori o privatnosti. Još su u listopadu prošle godine iz EU Googleu stigla upozorenja kada su dobili dodatna četiri mjeseca za prilagodbe.

Kako Google nije u ta četiri mjeseca poslao nikakvog odgovora, niti je kompanija ispunila sve potrebno što proizlazi iz EU regulative koja definira privatnost i tajnost podataka, načine njezina čuvanja i ostalo, europske agencije bit će prisiljene poduzeti oštre korake, ističe se i Francuske agencije za zaštitu podataka.

Pritom iz europskih agencija za zaštitu podataka također upozoravaju da Googleova politika upravljanja privatnošću koja je promijenjena u ožujku prošle godine i nije donijela mnogo toga novoga, nego je mnogim korisnicima zakomplicirala upravljanje njihovim podacima.

Ističe se kako iako Google tvrde da je time objedinio i unificirao upravljanje podacima to još uvijek nije dovoljno i osim agencija koje se brinu za zaštitu podataka na ovu su činjenicu ponovno upozorili i iz različitih udruga koje se bave privatnošću korisnika.

Iz Googla su pak poručili kako je njihova politika privatnosti u skladu s europskim pravom i direktivama EU.