Ethereum vreba krunsku titulu među kriptovalutama

Ethereum vreba krunsku titulu među kriptovalutama
DepositPhotos

Ethereum je premašio granicu vrijednosti od 3000 američkih dolara i trenutno vrijedi 3291 dolara te se na taj način postavio kao ozbiljan konkurent bitcoinu. Što je za ulagače u te kriptovalute odlična stvar, bolje je imati što više njih jakih, logično.

Konkretnije, vrijednost ethereuma se učetverostručila otkako je počela ova godina, a ponajviše je razlog tome infrastruktura za NFT (non-fungible token) ili na hrvatskom - nezamjenjivi tokeni. Kao i infrastruktura za DeFi (decentralized finance) ili na hrvatskom - decentralizirane financije.

Te su industrije u posljednjih šest mjeseci doživjele istinski uzlet pa se samim time i vrijednost ethereuma toliko povećala, do te mjere da se nagađa da bismo s krajem ove godine mogli imati nešto ravnopravniju "bitku" dviju najjačih kriptovaluta na svijetu.

Naravno, tržišna kapitalizacija bitcoina je i dalje vrtoglava, iznosti 1,1 bilijuna američkih dolara. Ethereum je pak na 390 milijardi dolara, što je također impoznatno. Isto tako, s većim brojem investitora i investicija u ethereumov blockchain, sve to će se mijenjati. Jer, bitcoin više nije toliko "otvoren" baš svima, stvari su se usporile i ponešto zakomplicirale pa "obični" građani u ethereumu mogu vidjeti priliku.

Koje će se povećati ukoliko Europska investicijska banka uistinu ispuni plan pokretanja prodaje digitalnih obveznica upravo na ethereumovom blockchainu po cijeni od stotinu milijuna dolara.

Analitičari su uvjereni da bi ethereum trebao vrlo brzo premašiti i 5000 dolara vrijednosti, što je uistinu prilika za "uskočiti na vlak" te na brz način doći do podosta novca...

Svakako, ovo je dokaz da inovativnost i originalnost itekako uspijevaju. Malo tko bi se u aktualnom "omjeru snaga" uopće mogao nadati da će se pronaći jedan tako zanimljiv prostor kakav je pronašao ethereum...