Erste Group podržava esport i mlade gamere

Erste Group podržava esport i mlade gamere

Foto: DepositPhotos

Erste Group Bank AG (Erste Group) u suradnji s proizvođačem videoigara i organizatorom esport turnira, tvrtkom Riot Games, podupire razvoj esporta na glavnim tržištima grupacije na području Središnje i Istočne Europe. Uz navedeno, Erste Group preuzeo je ulogu službenog glavnog partnera finala LEC Playoffa, najbolje europske lige, za titulu Riot Gamesove League of Legends. Početak ovog sponzorstva Erste Group je popratio vizualno atraktivnim filmom čija je tema mladi gamer koji nadvladava sumnju u sebe i uspijeva u esportu.

Tzv. Summer Split LEC Playoff održat će se krajem kolovoza, a ujedno služi i kao odskočna daska za ekipe koje žele igrati na Worldsu, svjetskome prvenstvu League of Legends, natjecanja na vrhu sektora esporta, s više od 100 milijuna igrača mjesečno.

Erste Group jedan je od prvih velikih brendova fokusiranih na Središnju i Istočnu Europu koji je prepoznao rastuću popularnost esporta. Grupacija želi osnažiti esport u regiji CEE svojom ulogom glavnoga partnera LEC Playoffa i učiniti potencijal ovoga novog sporta vidljivijim ljudima širom regije.

„Esport smatramo ekosustavom nove generacije i želimo održivo podupirati njegov rast. Erste želi potaknuti ovu mladu i rastuću zajednicu da vjeruje u sebe te joj pomoći da sa širom javnošću podijeli svoja uvjerenja i samopouzdanje. Želimo osnažiti panregionalni potencijal esporta, pomoći njegovim zajednicama u povezivanju i preko državnih granica, pogotovo u ovako izazovnim vremenima, te dodatno osnažiti okvir unutar kojega ovaj novi pokret može nastaviti rasti“, objašnjava Peter Bosek, glavni direktor za poslovanje s građanstvom u Erste Groupu.

„Bankarska grupacija sa sjedištem u Beču, prisutna na sedam tržišta regije CEE, želi kreirati velik broj aktivacija na svim svojim kanalima svojom ulogom sponzora LEC Playoffa. Početna točka je emocionalni film koji prenosi Ersteov slogan #vjerujusebe u sferu esporta, na način koji je u skladu s njenim brendom. Film upoznaje gledatelje sa sumnjama i kritikama s kojima se esport kao mladi sport suočava, te ilustrira emocionalne prepreke koje se nalaze pred mladim esport profesionalcima. Film istovremeno naglašava vjeru u esport Erste Groupa i potiče novu generaciju gamera da vjeruje u sebe“, ističu u banci.

Erste Group će također pružati dodatan edutainment sadržaj na društvenim mrežama, usmjeren primarno prema obožavateljima esporta, ali i široj javnosti, koja putem njega može saznati više o esportu. Sportska marketinška agencija Jung von Matt/SPORTS strateški savjetuje Erste Group u pružanju podrške esportu, te stvaranju i implementaciji svih aktivacija povezanih s Ersteovom ulogom glavnoga partnera finala LEC Playoffa.

Partnerstvo između Erste Groupa i Riot Gamesa krenulo je već Spring Splitom LEC Playoffa, no izbijanje pandemije Covida-19 dovelo je do promjena u sponzorskoj komunikaciji i aktivnostima te fokusiranju na nadolazeći Playoff. „Jasno, početak našega sponzorstva zamišljali smo drukčije. Esport za nas nije samo dodatan prostor za oglašavanje, već platforma za prava partnerstva. Zato smo znali da moramo sponzorirati LEC Playoff - i zato nam je vrlo drago da možemo sa soft launcha prijeći na vrlo veliki launch“, ističe Martin Radjaby-Rasset, glavni direktor za brendiranje i komunikaciju u Erste Groupu.

„Erste Group je najinovativnija bankarska grupacija u Austriji i regiji CEE te sjajan partner za nas jer želi ojačati ulogu esporta u regiji, ne samo putem oglašavanja, nego i svoje jake infrastrukture“, izjavio je Alban Dechelotte, direktor partnerstava i poslovnoga razvoja za regiju EMEA u Riot Gamesu.

Još iz kategorije

Hrvatskoj dvostruko više novca iz EU proračuna

Hrvatskoj dvostruko više novca iz EU proračuna

05.08.2020. komentiraj

Završetkom pregovora o proračunu i financijskoj budućnosti EU Hrvatska je dobila 22 milijarde eura što je dvostruko više u odnosu na prošli financijski okvir. Ukupan iznos od 22 milijarde eura za narednu financijsku perspektivu gotovo je dvostruko veći od iznosa u prethodnoj financijskoj perspektivi, u kojoj je na raspolaganju bilo 10,7 milijardi eura.

Tomislav Lukačević je novi direktor Bolta u Hrvatskoj

Tomislav Lukačević je novi direktor Bolta u Hrvatskoj

04.08.2020. komentiraj

Poziciju novog direktora Bolta u Hrvatskoj, vodeće europske platforme za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, preuzeo je Tomislav Lukačević. Svoju karijeru u Boltu započeo je na poziciji specijalista za operativne poslove 2018. godine, odmah na samom početku kada je tvrtka tek ulazila na tržište i bila poznata pod tadašnjim imenom Taxify. Pokrenuo je poslovanje u Hrvatskoj s još dvoje specijalista, a nakon vrlo kratko vremenskog perioda promoviran je na poziciju menadžera za operativne poslove. A danas će na novoj poziciji upravljati cjelokupnim poslovanjem vožnji na zahtjev i koordinirati aktivnosti sa središnjicom u Estoniji.

Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020.

Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020.

04.08.2020. komentiraj

Podaci agencije Promocija Plus pokazuju da je Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020. Pandemija koronavirusa pokosila je kompletno automobilsko tržište Unije, a najviše su stradale zemlje naslonjene na turizam.