Erste banka korisnicima Visa debitnih kartica omogućila korištenje Apple Pay usluge

Erste banka korisnicima Visa debitnih kartica  omogućila korištenje Apple Pay usluge

Foto: Depositphotos

Erste banka svojim je klijentima, korisnicima Visa debitnih kartica izdanih uz račune fizičkih osoba, omogućila korištenje Apple Pay usluge.

Radi se o usluzi jednostavnog, sigurnog te praktičnog plaćanja i podizanja gotovog novca putem Apple uređaja, bez korištenja fizičke kartice.

Prilikom plaćanja u trgovini ili podizanja gotovine na bankomatu korištenjem iPhone ili Apple Watch uređaja, potrebno je autentificirati se koristeći Touch ID, Face ID ili zaporku, aktivirati zadanu karticu za plaćanje dvostrukim klikom bočne tipke te približiti uređaj POS terminalu ili beskontaktnom čitaču na bankomatu. Online plaćanja također su moguća u aplikacijama ili na internetskim prodajnim mjestima koja prihvaćaju Apple Pay kao uslugu plaćanja, i to bez potrebe za izradom korisničkog računa ili upisivanja adrese za dostavu artikala, s obzirom na to da su ti podaci već uneseni prilikom postavljanja usluge.

„Postavljanje Apple Pay usluge vrlo je jednostavno. Potrebno je na Apple uređaju otvoriti aplikaciju Wallet, pritisnuti + i slijediti korake za dodavanje debitnih kartica Erste banke. Kada klijent doda karticu na iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac računalo, odmah može početi koristiti Apple Pay uslugu na tom uređaju. Pritom je važno napomenuti da je za korištenje usluge na Apple Watch uređaju potrebno prethodno aktivirati uslugu Apple Pay na iPhoneu“, ističu iz Erste banke.

Važno je naglasiti da se prilikom dodavanja kartice u Apple Pay, stvarni brojevi fizičkih kartica ne pohranjuju na Apple uređaju ili poslužiteljima. Umjesto toga, svakoj se kartici dodjeljuje jedinstveni broj računa uređaja koji se zajedno s drugim sigurnosnim informacijama pohranjuje na posebnom čipu namijenjenom za sigurnu pohranu podataka za plaćanje.

Apple Pay prihvaćen je na svim prodajnim mjestima kao i na bankomatima s oznakom beskontaktnog plaćanja, te u aplikacijama i na internetskim stranicama s oznakom prihvata Apple Pay usluge.

Još iz kategorije

Otvorene prijave za upis studija Upravljanje gradom

Otvorene prijave za upis studija Upravljanje gradom

24.11.2020. komentiraj

Centar za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za upis na Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski studij Upravljanje gradom, za akademsku godinu 2020./2021., a otvoren je do kraja godine. Studij koji polaznicima omogućava stjecanje konkurentnih i primjenjivih znanja i vještina koji su potrebni gradovima kako bi se bolje nosili s razvojnim izazovima traje četiri semestra, a polaznici završetkom studija stječu akademski naziv specijalista za upravljanje gradom. Rok za podnošenje prijava je 31. prosinca 2020.

Još smo jedan korak bliže holografskim zaslonima

Još smo jedan korak bliže holografskim zaslonima

23.11.2020. komentiraj

Samsung se posljednjih pet godina bavi holografskom 3D tehnologijom za mobilne uređaje, ali iako je najavljivana još na Galaxy S7 modelima, nikad nije zaživjela. No, čini se da bi uskoro mogla zaživjeti u punom smislu i donijeti toliko bitnu prevagu za korejskog giganta.

Predstavljen Elements of AI besplatna edukacija o umjetnoj inteligenciji

Predstavljen Elements of AI besplatna edukacija o umjetnoj inteligenciji

23.11.2020. komentiraj

U Zagrebu je predstavljen projekt “Elements of AI”, najbolji tečaj računalnih znanosti na svijetu koji polaznicima omogućuje svladavanje osnova o umjetnoj inteligenciji. Projekt je nastao prošle godine, za vrijeme finskog predsjedanja Vijećem EU. U suradnji s Europskom komisijom Finska je odlučila projekt pokloniti svijetu i tako povećati znanje o umjetnoj inteligenciji, učiniti ga dostupnijim i približiti općoj javnosti. Svjetski mediji i stručnjaci svrstavaju “Elements of AI” ispred sličnih edukacija Harvarda, Stanforda i MIT-a.