Erste banka korisnicima Visa debitnih kartica omogućila korištenje Apple Pay usluge

Erste banka korisnicima Visa debitnih kartica  omogućila korištenje Apple Pay usluge

Foto: Depositphotos

Erste banka svojim je klijentima, korisnicima Visa debitnih kartica izdanih uz račune fizičkih osoba, omogućila korištenje Apple Pay usluge.

Radi se o usluzi jednostavnog, sigurnog te praktičnog plaćanja i podizanja gotovog novca putem Apple uređaja, bez korištenja fizičke kartice.

Prilikom plaćanja u trgovini ili podizanja gotovine na bankomatu korištenjem iPhone ili Apple Watch uređaja, potrebno je autentificirati se koristeći Touch ID, Face ID ili zaporku, aktivirati zadanu karticu za plaćanje dvostrukim klikom bočne tipke te približiti uređaj POS terminalu ili beskontaktnom čitaču na bankomatu. Online plaćanja također su moguća u aplikacijama ili na internetskim prodajnim mjestima koja prihvaćaju Apple Pay kao uslugu plaćanja, i to bez potrebe za izradom korisničkog računa ili upisivanja adrese za dostavu artikala, s obzirom na to da su ti podaci već uneseni prilikom postavljanja usluge.

„Postavljanje Apple Pay usluge vrlo je jednostavno. Potrebno je na Apple uređaju otvoriti aplikaciju Wallet, pritisnuti + i slijediti korake za dodavanje debitnih kartica Erste banke. Kada klijent doda karticu na iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac računalo, odmah može početi koristiti Apple Pay uslugu na tom uređaju. Pritom je važno napomenuti da je za korištenje usluge na Apple Watch uređaju potrebno prethodno aktivirati uslugu Apple Pay na iPhoneu“, ističu iz Erste banke.

Važno je naglasiti da se prilikom dodavanja kartice u Apple Pay, stvarni brojevi fizičkih kartica ne pohranjuju na Apple uređaju ili poslužiteljima. Umjesto toga, svakoj se kartici dodjeljuje jedinstveni broj računa uređaja koji se zajedno s drugim sigurnosnim informacijama pohranjuje na posebnom čipu namijenjenom za sigurnu pohranu podataka za plaćanje.

Apple Pay prihvaćen je na svim prodajnim mjestima kao i na bankomatima s oznakom beskontaktnog plaćanja, te u aplikacijama i na internetskim stranicama s oznakom prihvata Apple Pay usluge.

Još iz kategorije

Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020.

Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020.

04.08.2020. komentiraj

Podaci agencije Promocija Plus pokazuju da je Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020. Pandemija koronavirusa pokosila je kompletno automobilsko tržište Unije, a najviše su stradale zemlje naslonjene na turizam.

Uštede i pozitivan efekt uz tintne pisače

Uštede i pozitivan efekt uz tintne pisače

03.08.2020. komentiraj

Prodaja Epsonovih poslovnih tintnih pisača na EMEA području za prethodnu godinu pokazuje pozitivan utjecaj Heat-Free tehnologije na održivost i ekonomiju. Potencijalno smanjenje potrošnje energije od 50,9 milijuna kWh godišnje, dovodi do manjenog ispuštanja CO2 od 17,7 tisuća tona i smanjenja godišnjih energetskih troškova od 5,9 milijuna eura.

Huaweijeve mobilne servise koristi već 700 milijuna ljudi

Huaweijeve mobilne servise koristi već 700 milijuna ljudi

02.08.2020. komentiraj

Huawei je izvijestio o najnovijem uspjehu svog HMS (Huawei Mobile Services) ekosustava koji je dosegnuo 700 milijuna korisnika širom svijeta, što je rast od 32 % u usporedbi s prošlom godinom. Na HMS ekosustav registrirano je i 1,6 milijuna developera, što je 76 % više u odnosu na prošlu godinu, a više od 81 tisuću aplikacija integrira HMS Core mogućnosti.