Eric Schmidt nastavlja sa svojim suludim tvrdnjama

Eric Schmidt nastavlja sa svojim suludim tvrdnjama

Iako se ne može zanijekati da je Eric Schmidt inteligentan čovjek, bivši Googleov direktor sasvim je sigurno sklon neobičnim i smiješnim izjavama.

Tako je još krajem 2011. godine „predvidio“ da će programeri šest mjeseci prije početi razvijati aplikacije za Android, a da će nakon toga prebaciti svoju pozornost na iOS. Nadmašujući samog sebe, Schmidt je također „predvidio“ da će do kraja 2012. godine svi televizijski uređaji koji se mogu vidjeti u trgovina imati ugrađen Google TV.

Zadnji njegov ispad koji je dobrano nasmijao sveprisutnu publiku na Gartner Symposium/ ITxpo -u, je tvrdnja da je Android sigurniji od iPhone uređaja.

Što se tiče prisutnosti malicioznog softvera na mobilnim platformama, donosimo neke činjenice i statistike koje pobijaju Schmidtovu tvrdnju.

Američki ured za domovinsku sigurnost, zajedno s američkim ministarstvom pravosuđa u kolovozu je uputilo dopis u kojem ističu da 44 posto android korisnika još uvijek na uređajima koriste ranjive verzije Android OS-a koje su izvorno objavljene još davne 2011 godine. U dopisu se također navodi da 79 posto malicioznog softvera predstavlja prijetnju za Android, dok samo 0,7 posto malicioznog mobilnog softvera predstavlja prijetnju za iOS.

U drugom izvješću, koje je u lipnju 2013 godine objavio Juniper Networks, navodi se da 92 posto malicioznog mobilnog softvera   za cilj ima Android uređaje. U izvješću   Juniper Networksa također se navodi da bi se 77 posto malicioznih prijetnji za Android uređaje moglo otkloniti kada bi korisnici ažurirali svoje uređaje na najnoviju dostupnu verziju sustava, a samo poražavajućih 4 posto Android korisnika koristi se najnovijom verzijom operativnog sustava. Sušta suprotnost su iOS korisnici koji su u rekordnom broju usvojili novi iOS 7 operativni sustav.