VAŽNOST EDUKACIJE

ENT Summer Camp - razvoj kompetencija za poslove budućnosti

ENT Summer Camp - razvoj kompetencija za poslove budućnosti

Zatvoreno je 22. izdanje Ericsson Nikola Tesla Summer Campa. Ovaj kamp, koji kompanija kontinuirano organizira već više od dva desetljeća, postao je tradicionalno mjesto okupljanja studenata koji se žele okušati u radu na inovativnim projektima u realnom sektoru te pri tome koristiti najsuvremeniju tehnologiju.   Ove su godine sudjelovala 64 studenata sa 16 akademskih institucija iz zemlje i inozemstva koji su uz pomoć 46 mentora tijekom pet tjedana uspješno završili 22 projekta.

ENT Summer Camp 2023 održan je na lokacijama u Zagrebu, Splitu i Osijeku, a studentima je pružena prilika da kroz prikupljanje, analizu i modeliranje podatka, otkriju nove vrijednosti koje u razvoju digitalnih rješenja omogućuje kvalitetna analitika i upravljanje podatcima.  

„Ericsson Nikola Tesla najveća je softver development kompanija u Hrvatskoj i šire. Već smo godinama najveći hrvatski izvoznik znanja i lider u razvoju suvremene tehnologije i ICT rješenja koja transformiraju industrije i javne usluge te omogućavaju digitalnu zelenu tranziciju društva u cjelini. Aktivno surađujemo s akademskom zajednicom te na taj način doprinosimo podizanju kvalitete obrazovanja. Jedan od primjera dobre prakse je i naš Summer Camp koji smo, u suradnji s FER-om, pokrenuli 2001. godine, a koji smo tijekom godina razvijali i danas uključuje brojna sveučilišta i njihove studente. Do sada je u našem Summer Campu sudjelovalo gotovo 1000 studenata, a mnogi od njih danas su naši zaposlenici. Ericsson Nikola Tesla okruženje je koje pruža brojne prilike za stjecanje znanja te profesionalni rast i razvoj. Stoga vjerujem da će i među vama biti onih koji će nakon završetka studija postati članovi našeg velikog tima“, ističe Predsjednica kompanije, Gordana Kovačević.

„Veseli me što je u studentskoj populaciji naš Summer Camp postao svojevrsni zaštitni znak Ericssona Nikole Tesle. Već 22 godine provodimo ovaj projekt koji uspješno spaja akademsku zajednicu s gospodarstvom i kontinuirano ga razvijamo kreirajući nove prilike za studente, akademske institucije i gospodarstvo.“ rekao je Darko Huljenić, voditelj ENT Summer Campa i direktor Istraživanja.

„Kad smo pokrenuli ovaj projekt bili smo jedinstveni i to je konstanta koju nastojimo održati. Svake godine odabiremo aktualne teme kampa koje u konačnici rezultiraju inovativnim projektima i rješenjima te zadovoljnim sudionicima“, dodaje Huljenić.

U ime akademske zajednice okupljenima na svečanosti kratko su se obratili prof. dr. sc. Tomislav Matić, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i  prof. dr. sc. Bojan Trkulja, prodekan za nastavu Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.