EKSKLUZIVNO: Grad New York podržat će hrvatske startupe

EKSKLUZIVNO: Grad New York podržat će hrvatske startupe

Foto: Davorin Štetner

U sklopu New York Tech Meetupa održanog jučer navečer u New Yorku, a na koji su predstavnici Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE Davorin Štetner, predsjednik i Damir Mujić – član Upravnog odbora bili pozvani od predsjednika ovog prestižnog događaja Andrewa Rasieja – održan je kratki sastanak predsjednika CRANE-a i Minerve Tantoco – šefice tehnologije grada New Yorka. Gospođa Tantoco, koja u uredu gradonačelnika New Yorka de Blasia obavlja dužnost „ministrice“ tehnologije  predstavla je ukratko najbrže rastući tehnološki ekosistem te prilike za startupove.

Grad New York izražava punu podršku kvalitetnim tehnološkim projektima u koje su investirali članovi CRANE-a te će im pružiti pomoć u smislu logistike, viznog sistema te ostalih stvari putem ureda gradonačelnika za tehnologiju i inovacije. Također, razgovaralo se i o mogućem dolasku predstavnika grada New Yorka na međunarodnu konferenciju EBAN WU 2016. koju Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE organizira u studenome u Zagrebu.

Jučerašnji New York Tech Meetup koji je najveći tehnološki event u gradu, sudionicima je predstavio devet projekata od kojih je većina inovativnih ideja već ostvarila promete i preko 100 milijuna USD. Zanimljivost koju je rekao predsjednik organizacije jest da su karte za event i to njih 500 po cijeni od 10 USD rasprodane u jednu minutu od puštanja u prodaju.

„U New Yorku se stvari odvijaju zaista brzo i zato je ovo najbrže rastući tehnološki ekosistem svijeta. Iznimno je važno uspostavljati ovakve kontakte jer to omogućuje našim startupima lakši ulazak na ovo tržište koje bi svima trebalo biti cilj. Gospođa Tantoco odmah je izrazila spremnost za pomoć u logistici, a kad tako nešto ponudi prvi čovjek tehnologije New Yorka koji direktno odgovara gradonačelniku – ne moram niti govoriti koja je to snaga. Veselim se razvijanju suradnje s gradom New York i njegovim ekosistemom. Trebamo učiti od najjačih!“, ističe za ICTbusiness.info Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a koji je o svemu pisao na svome Facebook profilu.

Još iz kategorije

A1 Hrvatska donirala medicinsku opremu 1,5 milijuna kuna

A1 Hrvatska donirala medicinsku opremu 1,5 milijuna kuna

02.04.2020. komentiraj

Kliničkoj bolnici Dubrava, primarnom, internističkom respiratornom centru u doba epidemije koronavirusa, jučer je isporučena oprema nužna za brzu instalaciju i priključak najtežih pacijenata na terapiju kisikom u neto vrijednosti od 1.5 milijuna kuna.

Nastavljen pad iznosa bruto inozemnog duga

Nastavljen pad iznosa bruto inozemnog duga

02.04.2020. komentiraj

I u prošloj je godini nastavljen trend pada iznosa bruto inozemnog duga ili, pojednostavljeno, vanjskog duga Hrvatske koji traje od 2015. godine. Tako je bruto inozemni dug na kraju prošle godine iznosio 40,9 milijardi eura i bio je 1,8 milijardi eura ili 4,3% manji nego u prethodnoj godini.

Europska podatkovna platforma za borbu protiv COVID-19 pandemije

Europska podatkovna platforma za borbu protiv COVID-19 pandemije

02.04.2020. komentiraj

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske upućuje poziv znanstvenicima, znanstvenim grupama i ustanovama iz sustava znanosti za uspostavom Europske podatkovne platforme za borbu protiv COVID-19 pandemije.