EKSKLUZIVNO: Grad New York podržat će hrvatske startupe

EKSKLUZIVNO: Grad New York podržat će hrvatske startupe
Davorin Štetner

U sklopu New York Tech Meetupa održanog jučer navečer u New Yorku, a na koji su predstavnici Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE Davorin Štetner, predsjednik i Damir Mujić - član Upravnog odbora bili pozvani od predsjednika ovog prestižnog događaja Andrewa Rasieja - održan je kratki sastanak predsjednika CRANE-a i Minerve Tantoco - šefice tehnologije grada New Yorka. Gospođa Tantoco, koja u uredu gradonačelnika New Yorka de Blasia obavlja dužnost „ministrice“ tehnologije  predstavla je ukratko najbrže rastući tehnološki ekosistem te prilike za startupove.

Grad New York izražava punu podršku kvalitetnim tehnološkim projektima u koje su investirali članovi CRANE-a te će im pružiti pomoć u smislu logistike, viznog sistema te ostalih stvari putem ureda gradonačelnika za tehnologiju i inovacije. Također, razgovaralo se i o mogućem dolasku predstavnika grada New Yorka na međunarodnu konferenciju EBAN WU 2016. koju Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE organizira u studenome u Zagrebu.

Jučerašnji New York Tech Meetup koji je najveći tehnološki event u gradu, sudionicima je predstavio devet projekata od kojih je većina inovativnih ideja već ostvarila promete i preko 100 milijuna USD. Zanimljivost koju je rekao predsjednik organizacije jest da su karte za event i to njih 500 po cijeni od 10 USD rasprodane u jednu minutu od puštanja u prodaju.

„U New Yorku se stvari odvijaju zaista brzo i zato je ovo najbrže rastući tehnološki ekosistem svijeta. Iznimno je važno uspostavljati ovakve kontakte jer to omogućuje našim startupima lakši ulazak na ovo tržište koje bi svima trebalo biti cilj. Gospođa Tantoco odmah je izrazila spremnost za pomoć u logistici, a kad tako nešto ponudi prvi čovjek tehnologije New Yorka koji direktno odgovara gradonačelniku - ne moram niti govoriti koja je to snaga. Veselim se razvijanju suradnje s gradom New York i njegovim ekosistemom. Trebamo učiti od najjačih!“, ističe za ICTbusiness.info Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a koji je o svemu pisao na svome Facebook profilu.