Ekobit obnovio članstvo Visual Studio Industry Partner programa

Ekobit obnovio članstvo Visual Studio Industry Partner programa

Tvrtka Ekobit produžila je šestu godinu za redom svoj status Microsoftovog partnera u sklopu posebnog globalnog Visual Studio Industry Partner programa. Ovaj prestižni program omogućava partnerima blisku suradnju s Microsoftovim timovima, kako bi proizvode koje razvijaju maksimalno uskladili i integrirali s izvornim Microsoftovim platformama.  Program uključuje svega 200-tinjak tvrtki globalno te pruža značajnu tehničku i marketinšku podršku tvrtkama koje su dio ovog programa.

„Već dugi niz godina ostvarujemo iznimno blisku suradnju i podršku direktno od Microsoftovog razvojnog tima iz samog sjedišta u Redmondu, WA, SAD. Budući da su naši  izvozni proizvodi BizDataX i TeamCompanion integrirani s Microsoftovim proizvodima i platformama, ovakva direktna podrška od velike je važnosti za našu vlastitu produkciju.“, istakao je Vedran Brničević, član Uprave tvrtke Ekobit.

BizDataX je inovativno rješenje tvrtke Ekobit za maskiranje podataka, odnosno zaštitu podataka koje omogućava korištenje osjetljivih podataka izvan produkcijskih okruženja. Ovo je rješenje dizajnirano kako bi omogućilo sigurnu sekundarnu upotrebu osjetljivih podataka prikupljenih iz različitih produkcijskih izvora. Uz fleksibilnost u kreiranju kompleksnih konfiguracija za maskiranje podatka, BizDataX nudi brojne predefinirane pakete maskiranja te mnogobrojnim opcijama predstavlja rješenje za kompanije koje su osviještene po pitanju zaštite sigurnosti i privatnosti.

TeamCompanion je proizvod koji omogućava povezivanje Microsoft Team Foundation Servera (TFS) s Microsoft Outlookom. Iznimno koristan alat koji omogućuje bolju suradnju, učinkovito upravljanje IT projektima i povećanu produktivnosti u obavljanju svakodnevnih zadataka kod procesa upravljanja životnim ciklusom  aplikacija (ALM).

Tvrtka Ekobit posluje na domaćem i inozemnom tržištu već dvadeset godina te je izvozno orijentirana na europsko i američko tržište s udjelom izvoza od 70% ukupnog godišnjeg prihoda, a jedna je od najjačih domaćih razvojnih tvrtki koju čini vrhunski tim stručnjaka, konzultanata te snažan razvojni tim koji se sastoji od softverskih arhitekata, razvojnih inženjera, voditelja projekata i testnih inženjera. Ekobit nosi status Microsoft Gold Certified Partnera, a ima i najveći broj Most Valuable Professional (MVP) stručnjaka, priznatih od strane Microsofta, u regiji.

„Ekobit nudi širok spektar usluga koje uključuju tehnološko savjetovanje i edukaciju, izradu i razvoj poslovnih rješenja te kreiranje gotovih proizvoda. Fokusirani smo na usluge savjetovanja o procesu upravljanja životnim ciklusom aplikacija (ALM) i definiranje odgovarajućih poslovnih procesa za odabir optimalnih ALM alata kako bi se ostvarila kontinuirana isporuka vrijednosti u procesu razvoja softvera.“, naglasio je Brničević.

Također, tvrtka pruža usluge i savjetovanje vezano uz izradu Portala i rješenja za kolaboraciju, te usluge integracije poslovnih rješenja. U Ekobitovom portfoliu uz TeamCompanion i BizDataX nalazi se i EkoHROK - napredno klijentsko rješenje za komunikaciju banaka s bazom podataka Hrvatskog registra obveza po kreditima (HROK).