Ekobit obnovio članstvo Visual Studio Industry Partner programa

Ekobit obnovio članstvo Visual Studio Industry Partner programa

Tvrtka Ekobit produžila je šestu godinu za redom svoj status Microsoftovog partnera u sklopu posebnog globalnog Visual Studio Industry Partner programa. Ovaj prestižni program omogućava partnerima blisku suradnju s Microsoftovim timovima, kako bi proizvode koje razvijaju maksimalno uskladili i integrirali s izvornim Microsoftovim platformama.  Program uključuje svega 200-tinjak tvrtki globalno te pruža značajnu tehničku i marketinšku podršku tvrtkama koje su dio ovog programa.

„Već dugi niz godina ostvarujemo iznimno blisku suradnju i podršku direktno od Microsoftovog razvojnog tima iz samog sjedišta u Redmondu, WA, SAD. Budući da su naši  izvozni proizvodi BizDataX i TeamCompanion integrirani s Microsoftovim proizvodima i platformama, ovakva direktna podrška od velike je važnosti za našu vlastitu produkciju.“, istakao je Vedran Brničević, član Uprave tvrtke Ekobit.

BizDataX je inovativno rješenje tvrtke Ekobit za maskiranje podataka, odnosno zaštitu podataka koje omogućava korištenje osjetljivih podataka izvan produkcijskih okruženja. Ovo je rješenje dizajnirano kako bi omogućilo sigurnu sekundarnu upotrebu osjetljivih podataka prikupljenih iz različitih produkcijskih izvora. Uz fleksibilnost u kreiranju kompleksnih konfiguracija za maskiranje podatka, BizDataX nudi brojne predefinirane pakete maskiranja te mnogobrojnim opcijama predstavlja rješenje za kompanije koje su osviještene po pitanju zaštite sigurnosti i privatnosti.

TeamCompanion je proizvod koji omogućava povezivanje Microsoft Team Foundation Servera (TFS) s Microsoft Outlookom. Iznimno koristan alat koji omogućuje bolju suradnju, učinkovito upravljanje IT projektima i povećanu produktivnosti u obavljanju svakodnevnih zadataka kod procesa upravljanja životnim ciklusom  aplikacija (ALM).

Tvrtka Ekobit posluje na domaćem i inozemnom tržištu već dvadeset godina te je izvozno orijentirana na europsko i američko tržište s udjelom izvoza od 70% ukupnog godišnjeg prihoda, a jedna je od najjačih domaćih razvojnih tvrtki koju čini vrhunski tim stručnjaka, konzultanata te snažan razvojni tim koji se sastoji od softverskih arhitekata, razvojnih inženjera, voditelja projekata i testnih inženjera. Ekobit nosi status Microsoft Gold Certified Partnera, a ima i najveći broj Most Valuable Professional (MVP) stručnjaka, priznatih od strane Microsofta, u regiji.

„Ekobit nudi širok spektar usluga koje uključuju tehnološko savjetovanje i edukaciju, izradu i razvoj poslovnih rješenja te kreiranje gotovih proizvoda. Fokusirani smo na usluge savjetovanja o procesu upravljanja životnim ciklusom aplikacija (ALM) i definiranje odgovarajućih poslovnih procesa za odabir optimalnih ALM alata kako bi se ostvarila kontinuirana isporuka vrijednosti u procesu razvoja softvera.“, naglasio je Brničević.

Također, tvrtka pruža usluge i savjetovanje vezano uz izradu Portala i rješenja za kolaboraciju, te usluge integracije poslovnih rješenja. U Ekobitovom portfoliu uz TeamCompanion i BizDataX nalazi se i EkoHROK - napredno klijentsko rješenje za komunikaciju banaka s bazom podataka Hrvatskog registra obveza po kreditima (HROK).

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.