Ekipa Yankees pobjednici četvrtog Elektroboja

Ekipa Yankees pobjednici četvrtog Elektroboja
eStudent

Završnica četvrtog po redu Elektroboja, održana je u Tehnološkom parku na Zagrebačkom Velesajmu. Pobjednička ekipa je Yankees, koju čine Filip Šklebar i Mateo Milovac, studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Natjecanje se održalo u organizaciji eSTUDENTa, a ove godine prijavilo se 13 ekipa. Samo sedam timova došlo je do finala. Na početku finalnog natjecanja sve prisutne u ime udruge pozdravio je Filip Gracin, potpredsjednik udruge, a voditeljice programa ukratko su upoznale s radom tima. Tema ovogodišnjeg natjecanja su bile gastroelektronika i tehnomoda, a finalisti su morali prezentirati i pokazati svoja konačna rješenja.

Pobjednička ekipa je Yankees koja je osvojila nagradu u vrijednosti od osam tisuća kuna i predinkubacijski paket u Tehnološkom parku u Zagrebu. Drugo mjesto pripalo je ekipi Pelikani s nagradom od pet tisuća kuna, a treće ekipi Electroboysi s nagradom od tri tisuće kuna.

“Ovogodišnje natjecanje je iznimno dobro prošlo. Prošle godine na završnicu natjecanja došli su samo natjecatelji i žiri, a danas se gotovo potpuno popunila ova dvorana. Nadam se da ćemo ovaj trend nastaviti i dogodine. Žiri se složio vrlo brzo oko prvog i drugog mjesta dok se za treće malo duže vijećalo.“, izjavio je Ivan Varnica, voditelj Elektroboj tima.

Prof. dr. sc. Igor Krois, profesor na Fakultetu elektronike i računalstva i član stručnog žirija, rekao je da je jedan od glavnih kriterija pri odlučivanju bio da su timovi morali imati svoje vlastito riješenje koje je gotovo.

“Nije nužno da radi 100 posto ono što su zamislili, ali da veći dio toga bude realiziran. Upravo je pobjednički tim za razliku od svih drugih imao najviše područja koja su pokrili, dok su ostali timovi imali manje. Također, važan kriterij bila je i originalnost projekta.“, istaknuo je Krois.