Edward Snowden ističe da je Bitcoin sloboda

Edward Snowden ističe da je Bitcoin sloboda

Edward Snowden jako pomno prati zbivanja u svijetu, po Rusiji i video linkovima iz Rusije sudjeluje i na javnim skupovima vezanima uz goruće teme, što ovog “zviždača” odbjeglog iz Sjedinjenih Američkih Država čini iznimno upućenim i relevantnim, pa makar se oglašavao iz zemlje gdje je dobio azil. A ovaj put oglasio se na temu kriptovaluta, odnosno Facebookove Libre u odnosu na ostatak tržišta, s posebnim naglaskom na Bitcoin.

Naime, uvjeren je Snowden da Libra ne može u istu rečenicu s Bitcoinom jer nije izgrađena na istom principu slobode. Dakle, bit će kontrolirana kriptovaluta, vezat će se uz američki dolar pa osim činjenice da je digitalna valuta, nema sličnosti s Bitcoinom ili onime što ta kriptovaluta predstavlja.

"Bitcoin je slobodan, Bitcoin jest sloboda. Libra nije", jednostavno je objasnio Snowden pa nastavio:

"Dok se Bitcoin nije pojavio, ljudi nisu imali jednako pravo na slobodu. Onu slobodu koja ne zahtijeva dozvole, kontrolu, nadzor... Bitcoin je oslobođen svih tih "utega" pa je kao takav poseban. Samo Bitcoin to u ovom trenutku može postići, potpunu slobodu i privatnost. Jer, privatnost jamac naše slobode."

Ako je pak nejasno zašto Libra nije ono što je Bitcoin, postoji jednostavno objašnjenje, koje je Snowden također spomenuo.

"Iako vlade narušavaju našu privatnost, istovremeno je i štite. A često je potrebno štititi ih od korporacija, što Facebook i partneri svakako jesu. Ali, te korporacije usko su vezane uz odluke koje vladajuće institucije donose pa ukoliko stigne ona o zabrani Libre, to je to, nestat će. I tu je moć koju ima Bitcoin, ne ovisi ni o kome ni o čemu, slobodan je i pobijedio je sve napore raznih institucija i vlada da ga se ukloni s puta. To je moć slobode", naglasio je Snowden.

Upravo zato vjeruje i da ne samo da će opstati, već da će Bitcoin samo postajati jači.

Još iz kategorije

Tele2 korisnicima daruje tihe i mirne blagdane

Tele2 korisnicima daruje tihe i mirne blagdane

18.11.2019. komentiraj

Prvi taktovi božićnih pjesama na radiju znak su da počinje blagdansko ludilo. Tele2 je zato u pravi trenutak pripremio najbolji izbor vrhunskih gadgeta za bezbrižnu kupnju i korisnicima omogućio mirne blagdane. Svi ljubitelji dobrih gadgeta ili oni koji planiraju kupnju takvih darova mogu uštedjeti dragocjeno vrijeme i provesti blagdane u istinskom veselju, u društvu najmilijih.

Digitalizirajte svoje poslovanje i ostanite konkurentni

Digitalizirajte svoje poslovanje i ostanite konkurentni

18.11.2019. komentiraj

Najposjećenija konferencija Udruge HUP ICT pod nazivom Digitalna (R)evolucija, 5. veljače 2020. u zagrebačkoj Laubi po treći put će na jednom mjestu okupiti poduzetnike, vodeće stratege i kreatore digitalne ekonomije koji su složni u jednom – digitalizacija poslovanja i transformacija poslovnog okruženja ključna je za daljnji razvoj.

Računalna snaga potrebna za treniranje umjetne inteligencije raste 7 puta brže nego prije

Računalna snaga potrebna za treniranje umjetne inteligencije raste 7 puta brže nego prije

18.11.2019. komentiraj

Analiza koju provodi OpenAI pokazala je da se sa svakim uspjehom na području umjetne inteligencije povećava potreba za računalnom moći koja bi procesuirala svaki idući napredak. Otišlo se do te mjere da je u ovom trenutku snaga potrebna za “treniranje” umjetne inteligencije gotovo sedam puta veća nego ikad prije.