Edukacija uz tehnologiju - kako djeci prikazati životinje i sve o njima

Edukacija uz tehnologiju - kako djeci prikazati životinje i sve o njima

Priča je započela 2018. godine kada sam na poslovnom putu 6 mjeseci proveo u centralnoj Aziji i upravo sam se tamo prvi puta susreo s jednom IT firmom kojoj je specijalnost 4D modeliranje, ističe za ICTbusiness.info  Davor Bestić iz tvrtke AkiraFirefox o nastanku njihova proizvoda namijenjenog edukaciji.

„Zanimljiv je podatak da imamo 100 posto zadovoljnih kupaca te nismo imali niti jedan povrat zbog nezadovoljstva ili nekog drugog razloga. Povratne informacije su sjajne pa tako na Google Playu naša aplikacija 4D Magic Animals ima ocjenu 4,7 , a na App store-u 5,0“, ističe Bestić.

„Nekoliko mjeseci je trajalo samo razvijanje ideje da se roditeljima ponudi aplikacija edukativne naravi koja je istovremeno atraktivna djeci za učenje i igru. Tu se razvila ideja o učenju stranih jezika posto je to kod nas vrlo popularno. Ubacili smo i fun facts opciju kao dodatni benefit korištenja. Dakle, naposljetku set karata i aplikacija koju smo nazvali 4D Magic Animals sadržavale su 23 karte različitih životinja od koje djece mogu naučiti kako se piše i izgovara naziv životinje na 3 jezika: Hrvatskom, Engleskom i Njemačkom“, ističe Bestić.

„Isto tako mogu naučiti i zanimljivosti o svakoj od njih. Aplikacija je namijenjena za djecu predškolske i rano školske dobi. Korisnik kupuje set karata s našeg webshopa s kojim dobiva i aktivacijski kod za pokretanje aplikacije koja se skida besplatno sa Google Play-a ili App store-a. Isti kod može se istovremeno upotrijebiti na 2 uređaja. Stavili smo i user friendly opciju "odvajanja koda" ukoliko korisnik mjenja mobitel ili iz nekog razloga brise aplikaciju. Tako da isti kod moze ponovno iskoristiti na novom uredjaju“, pojašnjava dalje Bestić.

Razvoj aplikacije trajao je 4 mjeseca u suradnji s IT firmom iz Kazahstana. Svjetlo dana ugledala je u prvom kvartalu 2019. godine kada su i krenuli s prodajom. Odaziv je bio iznad očekivanja te smo do kraja 2019. godine zabilježili su preko 2000 prodanih setova karata.

Došlo je vrijeme i za izlazak dvije nove aplikacije, pojašnjava Bestić i dodaje kako sada rade na inačicama igre na s engleskom i njemačkom abecedom. Osim atraktivnih animacija korisnik će moći čuti izgovor od strane izvornih govornika  - slova, rijeci te iste te rijeci u rečenici. Sve kako bi djeca sto lakše povezala slovo s pojmom za koje se veze, objašnjava Bestić.

„Razvoj aplikacije trajao je gotovo 6 mjeseci, htjeli smo napraviti bas onako kako smo zamislili na samom početku kada je sve još bila samo ideja na papiru. I nakon svega, možemo reći da smo zadovoljni s finalnim proizvodom i jedva čekamo čuti reakcije kupaca. Plan s novim aplikacijama svakako je sirenje tržišta, prije svega na zemlje njemačkog govornog područja, a poslije sustavno siriti i na ostale zemlje Europe. U planu imamo razvoj još jedne nove aplikacije do polovice 2020. godine“, zaključuje Bestić.