Dvije mobilne igre uključene u Vip Adria ligu

Dvije mobilne igre uključene u Vip Adria ligu
DepositPhotos

Nakon uspješne prve sezone regionalne esport lige pod nazivom Vip Adria League powered by ESL, Vipnet od 14. srpnja proširuje ligu s dvije igre na mobilnim uređajima. Tako će platformu za natjecanje na regionalnoj sceni dobiti ljubitelji igara Clash Royale i Hearthstone.

Napredak u kvaliteti mobilnih uređaja omogućio je razvoj boljih i kvalitetnijih igara, a njihova sve veća popularnost nudi nove mogućnosti na esport sceni. Samo je prošle godine gaming na mobilnim uređajima ostvario zaradu u visini od 50,4 milijarde dolara, a očekuje se da će u 2020. godini imati udio veći od 50 posto cjelokupne zarade u industriji video igara. Navedenim trendovima pridružio se i Vipnet proširenjem esport lige Vip Adria League powered by ESL s već spomenutim naslovima.

„U Vipnetu konstantno pratimo i podržavamo tehnološke trendove. Prva sezona Vip Adria lige jasno je pokazala kako na ovim prostorima vlada velik interes za gamingom i esportom. Smjer je to koji ćemo nastaviti još snažnije podržavati, a da projekt itekako ima veliki potencijal pokazuje i uključivanje tvrtki M San Grupa i Samsung Hrvatska u vidu sponzora tog natjecanja“, izjavio je direktor marketinga u Vipnetu Lordan Kondić. On je dodao kako su odlučili napraviti novi korak i vrata natjecanja širom otvoriti svim zaljubljenicima u gaming na mobilnim uređajima.

Natjecanja na mobilnim uređajima počinju 14. srpnja i traju do početka studenog. Krajem svakog mjeseca održat će se mjesečna finala kvalifikacija, a dva najbolja igrača svakog mjeseca kvalificirat će se za online playoff u studenom. Četiri najbolja igrača u online playoffu plasirat će se na završni turnir koji će se održati od 23. do 25. studenog na Reboot InfoGamer festivalu u Zagrebu. Prijave su već otvorene na adresi http://www.vipadrialeague.com/.