Nove mogućnosti

Dugoročna suradnja Komunikacijskog laboratorija i Instituta za studije budućnosti iz Kopenhagena

Dugoročna suradnja Komunikacijskog laboratorija i Instituta za studije budućnosti iz Kopenhagena

Nakon što su dvije godine za redom uspješno surađivali na projektu poslovne konferencije Future Tense, PR agencija Komunikacijski laboratorij i Institut za studije budućnosti Kopenhagen ostvarili su stratešku suradnju. Direktorice Manuela Šola i Daria Krivonos na marginama Future Tense 2023 konferencije potpisale su dugoročnu suradnju koja će, između ostaloga, uključivati zajedničke projekte, kako u Zagrebu, tako i u Kopenhagenu.

„Kao neovisna organizacija, Institut za studije budućnosti Kopenhagen pomno bira partnere s kojima ulazi u dugoročne projekte. S obzirom na to da sam se na već dva izdanja Future Tense konferencije uvjerila u profesionalnost i izvrsnost cijelog tima Komunikacijskog laboratorija, jako me veseli što ćemo surađivati, posebno zato što dijelimo iste vrijednosti“, izjavila je Daria Krivonos, direktorica Instituta za studije budućnosti Kopenhagen. Ona je ove godine vodila radionicu „Megatrends Shaping Tomorrow“ u sklopu konferencije, dok je prošle godine bila jedna od govornica s temom Održive budućnosti.

„Ovakav tip suradnje prirodan je nastavak našeg odnosa s Institutom iz Kopenhagena. Stručnost cijelog njihovog tima na zavidnoj je razini i drago nam je što ćemo imati priliku učiti jedni od drugih. Cilj nam je ponuditi hrvatskoj i regionalnoj poslovnoj zajednici jedinstvenu mogućnost razvoja vještina strateškog predviđanja, kreiranja poslovnih scenarija te stvaranja inovativnih poslovnih praksi“, rekla je Manuela Šola, osnivačica i direktorica Komunikacijskog laboratorija.

Jedna od prvih zajedničkih aktivnosti bit će organiziranje radionice strateškog predviđanja, koju su osmislili stručnjaci iz Kopenhagena, a koja će se održati u Zagrebu na jesen te o čemu će agencija obavijestiti sve zainteresirane na platformama konferencije Future Tense, od društvenih mreža i weba do newslettera.

Kopenhaški institut za studije budućnosti osnovan je 1969. godine na inicijativu bivšeg ministra financija i glavnog tajnika OECD-a, profesora Thorkila Kristensena te je danas globalni lider u primjeni metoda futurologije i strateškog planiranja kako bi osposobili pojedince i organizacije da mudro upravljaju budućnostima. Primjenjuju promišljanje o budućnosti kroz analizu megatrendova, planiranje scenarija, procjene rizika, inovacijske procese i strateško predviđanje.