Društveno odgovorni program Hrvatskog Telekoma „Generacije zajedno“ prepoznat na međunarodnim SABRE nagradama

Društveno odgovorni program Hrvatskog Telekoma „Generacije zajedno“ prepoznat na međunarodnim SABRE nagradama
Dražen Tomić / Tomich Productions

HT-ove „Generacije zajedno“, nacionalni program digitalne edukacije starijih osoba u domovima, prepoznat je na međunarodnim „The SABRE Awards 2022“ kao jedan od najboljih projekata u cijeloj EMEA regiji.

The SABRE Awards jedna je od najprestižnijih međunarodnih nagrada u komunikacijskoj industriji, kojom se odaju priznanja vrhunskim postignućima na području odnosa s javnošću i upravljanja brendom.

Svečana dodjela nagrada 18. SABRE EMEA Awardsa održana je u petak u Londonu, a žiri sastavljen od 50 stručnjaka iz komunikacijske industrije razmatrao je više do 2000 projekata i kampanja iz cijele Europe, Bliskog Istoka i Afrike. „Generacije zajedno“ Hrvatskog Telekoma prepoznate su kao jedan od najboljih pet projekata u kategoriji upravljanja ugledom te su bile jedina kampanja iz Hrvatske koja se ove godine našla u finalu.

Program „Generacije zajedno“ na ovogodišnjim je SABRE EMEA nagradama prepoznat među velikom konkurencijom te je ušao u finale najvišeg ranga SABRE-a „Diamond Awards“ i to u kategoriji upravljanja ugledom. Ponosni smo na ovo dostignuće iza kojeg je ogroman angažman cijele kompanije i našeg Kluba HT volontera, ali prvenstveno na činjenicu da su u programu dosad sudjelovala 54 doma za starije i što smo njime povezali više od 1.500 starijih osoba te s projektom nastavljamo i dalje“, poručio je Igor Vukasović, direktor Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom „Generacije zajedno“ provodi u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, a programom su do sada uključeni domovi za starije osobe diljem Hrvatske, te su svim uključenima uručeni tablet uređaji i omogućen besplatan internet. Od početka programa korisnici domova naučili su kako koristiti razne digitalne alate, a u Programu su sudjelovali i članovi Kluba volontera HT Grupe.

Međunarodno EMEA SABRE finale stiže nakon što je program „Generacije zajedno“ primio HUOJ Grand PRix nagradu za društveno odgovorno poslovanje, dok je u studenome 2021. na Konferenciji o društveno odgovornom poslovanju predstavljen kao primjer dobre prakse. Također, u izboru cijelog Deutsche Telekoma „Generacije zajedno“ su proglašene najboljim programom u svojoj kategoriji i to u konkurenciji gotovo 200 prijavljenih projekata.