Drastičan pad interesa za kriptoaplikacijama u Europi

Drastičan pad interesa za kriptoaplikacijama u Europi

Foto: DepositPhotos

Tržište kriptovaluta na globalnoj je razini u određenom padu, što se odrazilo i na aplikacije koje se vežu uz njih. Bankless Times je to zorno prikazao kroz istraživanje i ukazao na podatak da je u Europi zabilježeno 19,9 milijuna "prvih instalacija" kriptoaplikacija kroz prva tri mjeseca ove godine.

U odnosu na prethodni kvartal, to je pad od 28,5 posto, ali osjetan je to pad i u odnosu na isto razdoblje lani, kad je zabilježeno 24,8 milijuna "prvih instalacija". Pod tim pojmom se misli na prvo postavljanje aplikacije na određeni uređaj. Stoga, razloga za brigu nema, Europa je dobila oko 20 milijuna novih korisnika kriptoaplikacija.

Od toga, 11,9 milijuna njih dolazi s Google Play Storea, a njih osam milijuna s App Storea. Prije godinu dana u prvom kvartalu bilo ih je 15,2 milijuna s Play Storea i 9,6 milijuna s App Storea.

No, bez obzira na lošiju sliku kroz prva tri mjeseca 2022., daleko je to od problema iz trećeg kvartala 2021., kad se instalirao svega 13,3 milijuna aplikacija ove vrste. Bio je to ogroman pad u odnosu na drugi kvartal prošle godine i 30,3 milijuna instaliranih kriptoaplikacija.

Matematika je jednostavna, u prošloj godini instalirano je 97 milijuna kriptoaplikacija i to je apsolutni rekord jer u 2020. se radilo o njih 16 milijuna, a u 2019. o svega sedam milijuna. Jasno je i koliko se tržište razvilo kroz protekle dvije godine.

Kad se pak gleda aplikacije zasebno, KuCoin i MetaMask su najbržerastuće u Europi, a među zemljama prednjače Turska i Velika Britanija.

Jasno, kad se oporavi stanje na kriptotržištu, automatski će se poboljšati i stanje vezano uz kompletni ekosustav, što podrazumijeva i aplikacije. Upravo zato je iznimno štetno kad kriptovalute gube na vrijednosti, to ispadne jedan uistinu neugodan domino efekt... Ali, svaki dosad je prošao, tako će i ovaj.

Još iz kategorije

Infinum Academy donosi tri nova programa edukacija u IT-u do kraja godine

Infinum Academy donosi tri nova programa edukacija u IT-u do kraja godine

13.08.2022.

Dok se ljetni ciklus edukacija programiranja privodi kraju, Infinum Academy već je objavio termine održavanja tri nove radionice. Uz već poznatu edukaciju u području UX/UI dizajna, za koju portfolio treba poslati najkasnije do 18. kolovoza, prijave su otvorene i za programe DevOps i WordPress.

Slijepo vjerovanje u sigurnost otvorenog koda nas sve čini ranjivima

Slijepo vjerovanje u sigurnost otvorenog koda nas sve čini ranjivima

12.08.2022.

Linux Foundation i Snyk su u partnerstvu napravili izvještaj pod nazivom 'Stanje sigurnosti otvorenog koda' (eng. The State of Open Source Security) i razotkrili podosta zabrinjavajućih informacija vezanih uz zablude koje se tiču 'open sourcea' u prvom kvartalu ove godine.

Potražnja za softver developerima i dalje je visoka

Potražnja za softver developerima i dalje je visoka

11.08.2022.

Stanje na američkom tržištu rada u tehnološkom sektoru došlo je do razine na kojoj se u trećini svih objavljenih oglasa za posao traže softver developeri i inženjeri. Te brojke donosi Američki ured za statistiku rada (US Bureau of Labor Statistics), a tiču se situacije zaključno sa svibnjem.