Drap i Algebra pokrenuli platformu Digital Talents

Drap i Algebra pokrenuli platformu Digital Talents

Visoko učilište Algebra i Drap pokreću projekt Digital Talents, digitalnu agenciju koja će studentima omogućiti da steknu radno iskustvo i da što prije započnu raditi na realnim projektima. Ona će istovremeno malim i srednje velikim tvrtkama omogućiti suradnju s digitalnom agencijom koja je prilagođena njihovim potrebama i mogućnostima.

Digital Talents je hibridna digitalna agencija koja povezuje studente digitalnog marketinga s malim poduzetnicima, za koje će ponajbolji studenti završnih godina, pod vodstvom iskusnih mentora, profesora i marketinških stručnjaka iz Algebre i Drapa, raditi na realnim projektima za klijente. Studenti angažirani u projektu oblikuju tvrtkama sve dimenzije digitalne prisutnosti te im omogućuju da lakše i učinkovitije ostvare svoje poslovne ciljeve.

Nakon što uspješno polože kolegije s druge godine preddiplomskog studija, studenti su, uz inicijalnu podršku mentora, u stanju kvalitetno pružiti temeljne digitalne usluge kao što su dizajniranje korisničkog iskustva na webu, izrada ciljeva i konverzijskih putanja, implementacija web sjedišta temeljnih na CMS sustavima, postavljanje računa za Google AdWords i vođenje kampanja, prijedlog strategije društvenih mreža, oglašavanje na Facebooku i Instagramu te druge digitalne usluge. Pritom se studente u projektu mentorira ponajviše u segmentu poslovnih vještina, vođenju projekata i upravljanju odnosima s klijentima, jer su kroz kolegije uspješno svladali profesionalna i tehnička znanja u segmentu digitalnog oglašavanja.

"Mnogo je malih i srednjih poduzetnika koji bi uvođenjem digitalnih proizvoda i usluga te jačim korištenjem digitalnih kanala komunikacije mogli poboljšati svoje poslovne procese i unaprijediti svoju poziciju na tržištu. Radi se o novom obliku suradnje obrazovnog sektora i marketinške struke, a ništa slično nismo zatekli u našem okruženju. Pokretanjem platforme Digital Talents s jedne strane prepoznajemo ovakvu situaciju na tržištu koja manjim tvrtkama angažiranje digitalne agencije efektivno čini teškim, a s druge strane otvaramo nove prilike za naše studente, naglasio je voditelj projekta Digital Talents Mario Fraculj.