Dostupna je Windows 11 nadogradnja 2022

Dostupna je Windows 11 nadogradnja 2022

Microsoft  je objavio da je dostupna nadogradnja 2022 za Windows 11. Riječ je prvoj velikoj nadogradnji Windowsa 11 otkad je ovaj operativni sustav predstavljen prošle godine. Posljednjih nekoliko godina donijelo je trajne promjene u načinu na koji živimo, radimo i učimo te računalo ima sve važniju ulogu u svakodnevnom životu, ističu iz Microsofta.

„Online opcije za sastanke, svakodnevne zadatke i pristup zabavi koje ranije nisu postojale nastale su iz potrebe, ali se nastavljaju koristiti jer su učinkovite i korisne. Stekli smo nove navike. Računala su nas povezala na emotivnije načine no ikada prije. Brzi prijelaz na fleksibilniji način rada i života znatno je povećao sigurnosne prijetnje za pojedince i poslovne sustave, što potvrđuje podatak da se svake sekunde napadne čak 921 lozinka. Prošlogodišnjim predstavljanjem Windows 11 prošle godine, Microsoft je računalima dao moderno osvježenje, a Windows učinio najboljim mjestom za povezivanje, kreiranje i zabavu“, tvrde u kompaniji.

S Windows 11 nadogradnjom 2022, Microsoft se fokusira na inovacije u nekoliko ključnih područja. Jednostavnije i sigurnije korištenje računala za sve:  Kako bi predvidjela potrebe ljudi i uštedjela vreme, nova verzija donosi nadogradnju za izbornik Start, precizniju pretragu, unaprjeđenja u brzim postavkama i Widgets bordu te još novosti.

Nove pristupne opcije uključuju System Wide live captions za automatsko generiranje titlova iz bilo kojeg formata audio sadržaja na Windows 11. Glasovni pristup (Voice access) omogućuje korisnicima da kontroliraju računalo i kreiraju tekst koristeći samo glas, dok Natural Voices for Narrator preciznije odražava prirodan govor, kreirajući audio sadržaj ugodnijeg zvuka kao pomoć u čitanju ili pretraživanju weba.

Omogućavanje korisnicima da budu produktivniji tako da s unaprjeđenjima za Snap layouts, new Focus sessions, Do Not Disturb te optimizacijama performansi i baterije, Windows 11 nadogradnja 2022 će korisnicima pomoći da svoju produktivnost podignu na višu razinu.

Windows kao najbolje mjesto za povezivanje, kreiranje i zabavu: Windows 11 nadogradnja 2022 nudi Windows Studio efekte za unaprjeđenje video i audio poziva, nadogradnju iskustva korištenja Microsoft Storea, dodatne opcije za igranje i još novosti.

Ova nadogradnja će unaprijediti iskustvo korištenja Microsoft Storea, uključujući Microsoft Store Ads pilot za developere i proširenje Amazon Appstorea na međunarodnim tržištima, donoseći više od 20.000 Android aplikacija i igara za korisnike.

Game Pass je ugrađen u Windows 11 putem Xbox aplikacije, gdje igrači mogu pristupiti stotinama računalnih igara visoke kvalitete.

S novim Controller barom, optimizacijama za igre u prozoru i novim opcijama za HDR kalibraciju, korisnici će imati mnogo više opcija za igranje na računalima koja koriste Windows 11.

Dodatna sigurnost, upravljanje i fleksibilnost na radnom mjestu je tu da bi se zadovoljile potrebe sve kompleksnijeg područja, novi Windows 11 nadogradnja 2022 donosi važne nove opcije za sigurnost, kao i nove upravljačke alate za povećanu IT učinkovitost.

Microsoft Defender SmartScreen će pomoći identificirati slučajeve kada korisnik unese svoje podatke u zlonamjernu aplikaciju i upozorit će ga o tome. Smart App Control sprječava pokretanje nepouzdanih ili nepoznatih aplikacija te skripti na Windows 11.