Doris Vukšić na čelu komunikacija jedne od vodećih digitalnih agencija u Hrvatskoj

Doris Vukšić na čelu komunikacija jedne od vodećih digitalnih agencija u Hrvatskoj

Jedna od najnagrađivanijih digitalno razvojnih agencija u Hrvatskoj - agencija Human, priprema strateški iskorak u poslovanju i širi tim profesionalaca na području kreative, developmenta i biznisa. Među prvim takvim pojačanjima je Doris Vukšić, doktorica komunikacijskih znanosti, koja dolazi na mjesto voditeljice strateških komunikacija.

Na novi izazov u tech sektoru Doris Vukšić se odlučila nakon deset godina rada na promociji inovativnog poduzetništva kroz Vladine mjere financiranja projekata malog i srednjeg poduzetništva te znanstvenog doprinosa brendiranju inovativnosti iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti. Svoje iskustvo rada u marketingu, upravljanju korporativnim komunikacijama, odnosima s javnošću i medijima te međunarodnim projektima za istraživanje, razvoj i inovacije, ona planira proširiti upravo u agenciji Human čiji su projekti na globalnoj razini pobjeđivali čak i tehnološke gigante poput Googlea, NASA-e, Netflixa, HBO-a, Spotifya.

U Humanu će Doris Vukšić prvenstveno biti zadužena za privlačenje investicija kroz fondove rizičnog kapitala, stratešku komunikaciju agencije te savjetovanje klijenata na području brendinga.

„Još prije desetak godina, kada sam počela pisati o dva dečka koji su svoju ideju razvili u super cool mobilnu aplikaciju, revolucionarnim baterijama u sportskim automobilima, tehnologiji slikaj i plati i financijskim uslugama u Africi, znala sam da se u Hrvatskoj sprema nešto veliko. I bila sam u pravu – danas su upravo te tvrtke, Five, Rimac Automobili, Microblink, Photomath, Oradian… postale jedne od najuspješnijih hrvatskih tvrtki koje su Hrvatsku ucrtale na kartu inovativnosti, pokrenuli tech industriju i učinile ju zemljom jednoroga. Veseli me što sam danas dio jedne takve priče“, istaknula je Doris Vukšić.

Agencija Human već gotovo 20 godina uspješno postavlja standarde u interakciji digitalnog sadržaja, kreative i tehnologije s korisnicima, fokusirajući se na inovativna rješenja koja su  pametno osmišljena, vrhunski izvedena i jednostavna za korištenje. Profilirali su se u jednu od vodećih domaćih agencija za izradu webova, web aplikacija, mobilnih aplikacija, CMS-ova, API-ja te digitalnih strategija u kojima je posebna pažnja stavljena na korisničko iskustvo. Jedan od strateških iskoraka agencije u narednom razdoblju usmjeren je na vlastiti proizvod Human Content Platform (HCP) za upravljanje personaliziranim sadržajem uz pomoć strojnog učenja i umjetne inteligencije.

„Human me prvenstvo privukao svojom kulturom postavljanja čovjeka u fokus poslovanja, fora pristupom koji imaju prema klijentima i projektima te dokazanim uspjesima na tržištu. Budući poznajem inovacijski ekosustav, izazove s kojima se startupovi i scaleupovi danas susreću u komunikaciji svog proizvoda, izlasku na međunarodno tržište i privlačenju fondova rizičnog kapitala, vjerujem kako ću svojim radom i iskustvom doprinijeti izvrsnosti tima IT-jevaca i kreativaca“, naglasila je Doris Vukšić.

Tvrtke poput A1, Spana, Končara, Dinersa i Inceptuma samo su neke od korisnika Human tehnologije koja omogućava uspješnu interakciju ljudi i računala. Detaljnije planove o strateškom iskoraku agencije Human Doris za sada ostavlja u tajnosti, ali napominje kako su područja  AI, Fintecha i Metaversa jedna od ključnih odrednica njihovog budućeg rasta.

Još iz kategorije

Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

Aircash u New Yorku kao vodeća hrvatska FinTech inovacija

27.06.2022.

Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) nedavno je u New Yorku organizirala hrvatsku konferenciju 'Croatian Tech Superstars Competing on a Global Market'.  Uspješne tehnološke tvrtke na konferenciji su predstavili su brojni hrvatski poduzetnici i vlasnici uspješnih startup kompanija, među njima i Hrvoje Ćosić, CEO tvrtke Aircash.

Interes za Algebru 40 posto veći nego lani, 160 studenata želi i britansku diplomu

Interes za Algebru 40 posto veći nego lani, 160 studenata želi i britansku diplomu

27.06.2022.

Algebra nastavlja podizati standarde u području visokog obrazovanja što je, prema podacima objavljenim na portalu Postani student, rezultiralo rastom prijava za studijske programe ukupno za čak 40 posto u odnosu na lani, odnosno za 27 posto kad je riječ o prva tri izbora. Prema aktualnom broju prijava, Algebra najveći rast interesa bilježi za studij dizajna, za koji se prijavilo čak dvostruko više maturanata nego lani. Interes za studij digitalnog marketinga porastao je za 40 posto, dok studij računarstva bilježi 35 posto više prijava.

Poticaji za električna vozila podijeljeni u samo 50 minuta

Poticaji za električna vozila podijeljeni u samo 50 minuta

27.06.2022.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jutros je u 8 sati otvorio natječaj za subvencioniranje kupovine energetski učinkovitih vozila. Tako se pri kupovini vozila s potpuno električnim pogonom ili pogonom na vodik moglo ostvariti do 70 tisuća kuna subvencije, a za L1-L7 vozila (električni skuteri, mopedi, motocikli i sl.) se moglo dobiti do 20 tisuća kuna.