Domaći startup Stemi u 11 američkih saveznih država

Domaći startup Stemi u 11 američkih saveznih država

Srednjoškolci u Connecticutu, Massachusettsu, Pennsylvaniji, Indiani, Texasu, Arizoni, Louisiani, Kansasu, Kaliforniji, Floridi i New Jerseyju od ove godine rade po robotičkom programu hrvatske edukacijsko-tehnološke tvrtke STEMI!

Podsjećamo, STEMI je prije šest mjeseci na platformi Funderbeam završio svoju prvu crowdinvesting kampanju kojom su prikupili više od tristo tisuća eura koje su namijenili za međunarodni rast.

“Da mi je prije nekoliko godina netko rekao da će naš prvi STEM program za škole biti zastupljen u gotovo svakoj četvrtoj saveznoj državi Sjedinjenih Američkih Država, rekao bih mu da  gleda previše SF filmova”, komentira Marin Trošelj, glavni izvršni direktor STEMI-ja. “Nakon što smo zatvorili investiciju početkom ove godine, novac je sjeo početkom travnja, taman uoči početka korona krize. Iako je prodajni ciklus krenuo dobro, odjednom je sve stalo, školama je trebalo više od dva mjeseca da ponovno počnu komunicirati”, tumači Trošelj: “No, srećom, nismo stali, promijenili smo strategiju, prilagodili se novim okolnostima i prodrli u škole diljem Sjedinjenih Država”.

Prodaja 50 licenci na području Sjedinjenih Američkih Država, i to usprkos korona krizi, tek je početak novog ciklusa za tim STEMI-ja.

“Strategija je bila ove godine doprijeti u što više škola, ponuditi im da probaju naš proizvod, izgraditi bazu korisnika i uz povratne informacije dodatno unaprijediti ponudu. Zbog COVID krize morali smo smanjiti ambicije, no uspjeli smo “ispolirati” proizvod. Napravili smo robusnije servo motore za upotrebu u nastavi, redizajnirali edukaciju iz 3D dizajna, napravili vrhunsko rješenje za skladištenje hardvera u učionici te razvili hardversko i softversko rješenje koje omogućava jednostavnu integraciju našeg proizvoda s bilo kojom školskom infrastrukturom u svijetu. Sada smo spremni za planirani proboj na druga tržišta”, nastavlja Trošelj.

STEMI je započeo i s radom na novim programima koji će srednjoškolce uvesti u svijet umjetne inteligencije, blockchaina i ostalih ključnih znanja za industriju 4.0. Svijet se rapidno mijenja i djeci je potrebno pružiti ključna znanja i vještine stavljajući naglasak na razvoj kreativnosti, kritičkog mišljenja i timskog rada. Kroz pedagoško i tehničko prilagođavanje znanja industriji školama i njihovim nastavnicima želimo pomoći da uhvate korak s tehnološkim razvojem i time riješiti jedan od ključnih problema - povezivanje obrazovnog sustava i industrije, kažu u ovoj hrvatskoj tehnološkoj tvrtki.

STEMI i dalje traži put do većeg broja škola u Hrvatskoj, nadajući se kako će njihov program omogućiti našim školarcima da uhvate korak s kolegama iz drugih zemalja koji su otišli mnogo dalje u usvajanju STEAM znanja.

Još iz kategorije

Izložba 'Trenutak' okupila poznate i nagrađivane fotografije snimljene Huawei pametnim telefonima

Izložba 'Trenutak' okupila poznate i nagrađivane fotografije snimljene Huawei pametnim telefonima

07.08.2020. komentiraj

U današnje vrijeme brojne vrhunske fotografije snimljene su pametnim telefonima koji su svojom dostupnošću podržali popularizaciju fotografije. Pametne telefone danas često koriste i vrhunski fotografi, a Huawei je zato odlučio okupiti radove poznatih hrvatskih i slovenskih fotografa raznih profila na izložbi nazvanoj 'Trenutak'.

Hrvatskoj dvostruko više novca iz EU proračuna

Hrvatskoj dvostruko više novca iz EU proračuna

05.08.2020. komentiraj

Završetkom pregovora o proračunu i financijskoj budućnosti EU Hrvatska je dobila 22 milijarde eura što je dvostruko više u odnosu na prošli financijski okvir. Ukupan iznos od 22 milijarde eura za narednu financijsku perspektivu gotovo je dvostruko veći od iznosa u prethodnoj financijskoj perspektivi, u kojoj je na raspolaganju bilo 10,7 milijardi eura.

Tomislav Lukačević je novi direktor Bolta u Hrvatskoj

Tomislav Lukačević je novi direktor Bolta u Hrvatskoj

04.08.2020. komentiraj

Poziciju novog direktora Bolta u Hrvatskoj, vodeće europske platforme za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, preuzeo je Tomislav Lukačević. Svoju karijeru u Boltu započeo je na poziciji specijalista za operativne poslove 2018. godine, odmah na samom početku kada je tvrtka tek ulazila na tržište i bila poznata pod tadašnjim imenom Taxify. Pokrenuo je poslovanje u Hrvatskoj s još dvoje specijalista, a nakon vrlo kratko vremenskog perioda promoviran je na poziciju menadžera za operativne poslove. A danas će na novoj poziciji upravljati cjelokupnim poslovanjem vožnji na zahtjev i koordinirati aktivnosti sa središnjicom u Estoniji.