Domaća rješenja za učenje od kuće

Domaća rješenja za učenje od kuće

Od danas se zbog koronavirusa obustavlja nastava u istarskim osnovnim i srednjim školama. Prema najavama resornog ministarstva, nastava će se održavati putem javne televizije i online. Kako će to u praksi izgledati treba vidjeti, no jedno od rješenja koja svakako mogu pomoći školama jest korištenje digitalne obrazovne platforme IZZI nakladničke kuće Profil Klett, ističu iz ove tvrtke i dodaju da ovo softversko rješenje rezultat je „domaće pameti“ te je bazirano na potrebama hrvatskih škola, učitelja i učenika.

„Zbog organizacije online nastave u redovitom smo kontaktu s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te brojnim ravnateljima i učiteljima u Hrvatskoj. S obzirom da imamo vlastito digitalno rješenje koje se već koristi u školama, svima ga nudimo kao praktično i potpuno besplatno rješenje za provođenje online nastave i učenje kod kuće“, izjavio je Dalibor Greganić, direktor tvrtke Profil Klett.

Prednosti IZZI-ja u odnosu na ostale slične proizvode ima više: prvo, IZZI digitalni sadržaji besplatni su za sve učenike, učitelje i roditelje u Hrvatskoj. Time su u Profil Klettu doskočili skupom plaćanju licenci za inozemna rješenja upitne kvalitete. „IZZI obrazovni materijali predstavljaju najveću investiciju u hrvatsko obrazovanje, vrijednu oko 10 milijuna kuna. Riječ je o potpuno hrvatskom proizvodu, odnosno obrazovnoj platformi u čijem je sastavljanju sudjelovalo više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka“ tvrdi Greganić te dodaje kako korištenje ove besplatne platforme omogućava školama i županijama, pa i samom Ministarstvu, preusmjeravanje sredstava u ostale aspekte razvoja obrazovanja - edukaciju nastavnika, infrastrukturu i opremanje.

„Potrebna je samo registracija i prijava na našu platformu, bez ikakvih „caka“ i skrivenih troškova. Također, IZZI aplikacija podržana je na svim uređajima, od mobitela do stolnog računala, neovisno o njihovim tehničkim karakteristikama. Jedini smo izdavač iz Hrvatske koji je to omogućio“ dodaje Greganić te naglašava kako je IZZI nakon skidanja na uređaj potpuno funkcionalno rješenje i offline dakle bez pristupa internetu, što dodatno dobiva na važnosti u slučaju kriznih situacija posebice u manje razvijenim i internetom slabije pokrivenim krajevima. Trenutno IZZI aktivno koristi oko 40 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

„Vjerujemo da će u skoroj budućnosti IZZI postati standard u hrvatskim školama jer su njegove prednosti mnogostruke. Od sredine prošle godine kad smo ga predstavili, kontinuirano radimo na njegovom usavršavanju a na svim inozemnim sajmovima i događanjima na kojima sudjelujemo, dobivamo potvrdu kako zaista imamo proizvod svjetske klase“ zaključuje Greganić.